Păulești, comuna "bogaților" din Prahova

Social (Categoria articolului)

Comuna "bogaților" din Prahova, hoteluri de lux, centre SPA, locuri de joacă moderne, spații de agrement, spitale private și sală de sport moderă. Află care este localitatea la care și marile orașe din județ "se uită" cu invidie.

Despre Municipiul Câmpina nu putem spune că este un oraș sărac, dar putem admite că mai este nevoie de multe investiții pentru ca localitatea noastră să arate cu adevărat ca un municipiu. Străzi asfaltate, blocuri moderne și reabilitate pentru a evita riscul seismic, parc industrial sau o sală de sport care să poată fi omologată și pentru competiții naționale, ar fi doar câteva din prioritățile oraşului Câmpina. Aceste facilități și multe altele le găsim într-o comună din apropierea Municipiului Ploiești. Dacă nu v-ați dat deja seama, este vorba de Păulești, numită mai în glumă, mai în serios, de către prahoveni: "la bogați".

 

Buget mai mic, investiții mai multe pentru copii și tineri

Deși Păulești are un buget de 20 de ori mai mic decât Câmpina, de aproximativ 10 milioane de lei, localitatea cu doar 5752 de locuitori arată într-un mare fel. Prin toate strazile satelor componente (Păulești, Găgeni, Cocoșești și Păuleștii Noi), partea carosabilă și trotuarele arată aproape impecabil, autoritățile locale punând accent pe curățenie. Tot autoritățile locale s-au ocupat de amenajarea unor locuri de joacă pentru copiii, de înaltă calitate, cu suprafață din tartan, care oferă protecție la căzături. Din investițiile pentru copiii și tineri nu se rezumă doar la parcuri și zone de agrament, primăria dorind să încurajeze populația să nu părăsească localitatea, a dat deja în primire mai multor tineri locuri în noile blocuri ANL construite în 2022. Planurile autoritătilor locale nu se opresc aici, acestea intenționând să construiască un întreg cartier dedicat exclusiv tinerilor, în Zona Toma Socolescu. În comună mai există 3 școli și 3 grădinițe, toate dotate modern și primitoare pentru elevi.

 

Au fost făcute investiții masive și în infrastructura sportivă, iar rezultatele nu au întârziat să apară

Da, Păluești are echipă de fotbal care evoluează în Liga a III-a, obiectiv care pentru consilierii locali din Câmpina a fost prea mare, pentru "bugetul mic" al orașului. Nu doar echipa locală, CS Păulești evoluează în ligile naționale, dar și baza sportivă "se ridică" la nivel European, stadionul este dotat cu sistem de irigație, astfel gazonul este uneori mai bun decât pe marile stadioane din România, iar fanii pot urmări meciurile dintr-o tribună acoperită care dispune și de scaune confortabile. Tot pentru sustinerea sportului, în 2016 a fost construită o sală de sport multifuncțională, unde se pot desfășura mai multe sporturi la nivel competițional, iar în jurul sălii există alei pietonale, spații verzi dar și terenuri exterioare de tenis și tenis de picior. La Câmpina după cum bine știm echipele împart o sală de sport din 2004 care nu poate fi omologată pentru turnee de baschet.

 

Parc industrial, hoteluri de 5 stele și vile "la tot pasul"

Deschiderea autorităților pentru dezvoltarea comunei, a adus rapid investitori privați care au transformat localitatea într-o adevărată atracție. S-a deschis un parc industrial în apropierea autostrăzii Buda, care deja a generat 270 de locuri noi de muncă și venituri suplimentare la bugetul local. Între timp la Câmpina un parc industrial rămâne doar un vis, sau o promisiune electorală uitată rapid după alegeri.

Pentru divertisment, oferta este la fel de bogată, în zonă existând hotelui și centre SPA care atrag zilnic turiști.

Despre această comună ar mai fi multe de spus, nivelul ei de dezvoltare fiind extrem de ridicat. Ca să nu mai lungim, nu putem decât să sperăm că într-un viitor ideal, prahovenii se vor uita și la Câmpina, precum se uită acum la Păulești, ca la o localitate care se dezvoltă rapid și bine.

 

Felix Precup