Spectacolul „Culoarea este în suflet”, organizat cu ocazia „Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindromul Down”, a ajuns la a VII-a ediție

Social (Categoria articolului)

Spectacolul „Culoarea este în suflet”, organizat cu ocazia „Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindromul Down” a marcat ediția cu numărul șapte, vineri seară, la Casa de Cultură Geo Bogza. 

Intrarea la eveniment s-a făcut pe baza unei donații minime de 30 lei, iar organizatorul artistic al evenimentului, Adrian Ciucă, a chemat alături de el artiști apreciați din România, toți având un scop comun - să contribuie, măcar cu puțin, la bunăstarea oamenilor care trec prin astfel de încercări. 

Adrian Ciucă a luat cârma Asociației Sindrom Down - Câmpina, moștenind astfel munca tatălui său, fost președinte al asociației, care a decedat nu cu foarte mult timp în urmă. Seara de vineri a fost astfel deschisă cu un omagiu la adresa sa. 

Introducerea în atmosfera de spectacol a făcut-o Iulian Drăgușin, un solist de folclor din Câmpina, care a interpretat un colaj folcloric antrenant. A fost urmat de primul moment de dans, aparținând Ansamblului „Floare de cireș”, care a arătat dragostea copiilor pentru tradiție și folclor. De asemenea, au urcat pe mica noastră scenă câmpineană și Gelu Voicu, care a avut un moment artistic tată – fiu alături de Tudor Voicu, acompaniați la clape de Marian Nițoi. Solistul Daniel Iordăchioaie a interpretat diverse melodii proprii, dar și cover-uri ale altor piese celebre. Acesta a avut o adevărată conexiune cu publicul, purtând conversații întregi și recitând chiar și o poezie de dragoste, a cărei compoziție îi aparține. Ansamblul „Ghiocelul” a avut încă o dată ocazia să-și arate dedicația și orele de muncă pe scenă, printr-un moment inedit de dans tradițional românesc. Nu au lipsit de la spectacolul nostru nici Elena Sima, care își face apariția la fiecare ediție, dar nici Carmen Rădulescu. 

Este de la sine înțeles că a fost o seară de neuitat, plină de muzică și voie bună, unde câmpinenii cu inima bună au fost alături încă un an de oamenii care au cu adevărat nevoie.

 

Alexia Bordei