Apariție extrem de rară în pădurile din Prahova. În Parcul Natural Bucegi există o căprioară albă.
Actualitate (Categoria articolului)
La unul din punctele de hrănire monitorizate video de Romsilva, s-a produs o apariție surprinzătoare chiar și pentru reprezentații Romsilva. Printre multele specii de căprior și cerb, precum și alte viețuitoare specifice faunei forestiere, care vin în căutarea hranei în punctul de hrănire monitorizat, a apărut și o căprioară cu o culoare diferită, extrem de rară pentru pădurile din România.
O căprioară albă a fost surpinsă de camerele video în Parcul Național Bucegi și poate fi numit chiar un eveniment, deoarece există foarte puține specii de acest fel în țara noastră. Defapt, nici nu se poate estima cu exactitate câte asfel de căprioare pot fi găsite la noi în țară, deoarce o întâlnire cu un astfel de exemplar chiar și în cele mai îndepărate zone ale pădurii este foarte puțin probabilă.
Deși aceasta este o tulburare gentică, apariția nu este deloc de îngrijorat, defapt denotă faptul că există o densitate ridicată a acestei specii (căprioara comună pe care o găsim în toate pădurile) din România. Coloritul deosebit al blănii este datorat albinismului, o tulburare genetică, caracterizată de producerea în cantități foarte mici de melanină, pigmentul responsabil pentru culoare pielii, ochilor sau a blanei în cazul de față. Albinismul nu este o boală sau o mutație genitică.
Sursă foto: Obancea Cătălin, Romsilva