Întâi mai sărbătorim, apoi ne gândim noi și la altele. Câmpinenii au sărbătorit prima zi de Mai ca în vremurile bune.

Lifestyle (Categoria articolului)

Chiar dacă se anunțau ploi și frig, vremea a făcut o surpriză plăcută și am avut parte de soare și maxime de 20 de grade, timp numai bun pentru activități în aer liber. Doar de atat au avut nevoie câmpinenii pentru a lua cu asalt Fântâna cu cireși, sau Lacul Paltinu, zone care sunt destinația preferată pentru zeci de oameni în perioadele calde.

Grătare aprinse, mașini la tot pasul și voie bună reprezintă imaginea generală a zonelor de agrement din Câmpina, în acest sfârșit de săptămână, iar în aer se puteau simți mirodeniile diverselor bunătăți pregătite de petrecăreți.

Ne-am fi putut gândi totuși, că în aceste vremuri când tot românul se plânge de situația financiară, grătarele nu vor mai fi atât de încărcate, însă câmpinenii au avut alte planuri și s-au echipat cu toate bunătățile. Defapt, ca să ne dăm seama cât au cumparat localnicii, trebuie să ne întoarcem la data de 30 Aprilie. Aproape de ora de închidere a supermarket-urilor din Câmpina raioanele cu mici erau deja goale, nici la carnea de porc, cârnați sau pastrame șansele de a mai găsi ceva de pus pe grătar nu erau prea mari. Poate cu putin noroc se mai găsea ceva prin congelatorul familiei, ramas de la Paști. Câmpinenii nu s-a zgârcit, deci când a fost vorba de a sărbători Ziua Muncii la iarbă verde, la un mic si o bere.

În zonele de agrement din orașul nostru a fost forfotă ca pe vremuri, plin de mașini, grătarele sfârâind, berea curgând din plin, muzica răsunând de la radio prin toate colțurile, locul vibrând de voie bună. Oamenii așteaptă acum ziua de 1 Iunie, o nouă zi liberă, un nou prilej de a ieși cu prietenii la iarbă verde.

Felix Precup