Știrile campineanul.ro din săptămâna 22-28 ianuarie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

Apă contaminată în Municipiul Câmpina

 

În cursul zilei de vineri, 26 ianuarie, autoritățile prahovene, primăria Câmpina și Hidro Prahova anunțau locuitorii că în municipiul Câmpina, apa de la robinet conține doi compuși chimici în concentrații care depășesc standardele de siguranță și sfătuiau populația să nu consume apa din rețeaua publică până când situația nu va fi remediată. În aceste condiții, Hidro Prahova S.A. a dispus ca, în perioada 26 - 28 ianuarie 2024, să se efectueze igienizarea tuturor rezervoarelor și a stației de tratare Muscel - Voila, după care se va repeta analiza de apă de la ieșire stație pentru a se determina valorile parametrilor tetracloretena și tricloretena. În cursul zilei de duminică, 28 ianuarie, un nou comunicat, de la DSP, anunța că în urma testelor făcute în ultimele ore, apa din municipiul Câmpina nu ar mai fi de fapt contaminată.

 

Minoră dispărută, găsită de Salvamont Prahova

Căutările minorei de 16 ani, dată dispărută marți seară prin RO-ALERT, de la o stână din extravilanul orașului Comarnic, s-au finalizat miercuri dupa-amiză, după ce aceasta a fost găsită de salvamontiștii prahoveni  într-o zonă greu accesibilă, submontană, la aproximativ 10 kilometri de locul dispariției. Au fost mobilizate forțe sporite, echipe mixte, formate din aproximativ 200 de polițiști, jandarmi montani, pompieri, salvamontiști și voluntari cu A.T.V-uri, dar și un echipaj aerospațial care au desfășurat căutări în cursul zilei de marți, în cursul nopții și miercuri, în zona în care a fost semnalată dispariția tinerei. Miercuri după-amiză, în jurul orei 16.00, COTOSMAN ADRIANA VALENTINA a fost identificată de către lucrătorii de la Salvamont Prahova și preluată de un echipaj medical în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

 

Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită de câmpineni în Parcul Regele Mihai I. 

Pe 24 ianuarie s-au împlinit 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, zi cunoscută în popor și ca ”Unirea Mică”. Acest moment a fost marcat, la fel ca în fiecare an, și la Câmpina, în parcul Regele Mihai I din Centrul Civic al municipiului. Câmpinenii au cinstit cum se cuvine această zi importantă pentru România și au participat în număr mare la manifestația din centrul orașului. A fost un eveniment restrâns, cu momente artistice susținute doar de artiști locali. După intonarea Imnului Național, de către Livia Pisăliță s-a continuat cu momente emoționante oferite de elevii de la Clubul Copiilor și de Otilia Nica, o tânără din Câmpina, în vârstă de doar 6 ani, ce a recitat versuri de suflet pentru publicul câmpinean. Programul momentelor artistice a fost încheiat de Corul Celesta. Cel mai așteptat moment a fost, Hora Unirii, când toți cei prezenți la eveniment s-au prins de mâini și au dansat, în timp ce Corul Celesta interpreta pe scenă celebrul cântec pe versurile lui Vasile Alecsandri.

 

Spectacol total la Balul Bobocilor CNNG

Balul Bobocilor a devenit un eveniment de tradiție atât pentru Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, cât și pentru orașul Câmpina. Evenimentul, care a avut loc vinerea trecută, pe 26 ianuarie, a strâns sute de spectatori la Casa Tineretului, biletele pentru eveniment epuizându-se în doar câteva zile de la punerea lor în vânzare. În acest an, tema balului a fost legată de personajele din lumea Disney, iar perechea formată din Alexia Șerban și Mario Vișan, a fost desemnată câștigătoare, acestia obținânt mult râvnitele ttluri de Miss și Mister 2024.

 

SPORT

Victorie pentru handbalistele de la CS Câmpina

Handbalistele de la CS Câmpina au câștigat primul meci pe teren propriu din acest an. După o pauză de aproximativ o lună, elevele antrenate de Daniel Vasile au revenit pe teren propriu pentru înfruntarea cu CS Bucov. Jocul a fost la discreția câmpinencelor, care și-au asigurat încă din startul partidei un avantaj confortabil. Scorul final a fost 40-23 în favoarea gazdelor. Pe lângă cele 40 de goluri, elevele lui Daniel Vasile au ratat o sumedenie de ocazii și mai multe aruncări de la 7m, astfel CS Bucov “a scăpat” cu 40 de goluri primite. 

  

Amical: CS Câmpina - CSO Tricolorul Breaza

Sâmbătă, pe 27 ianuarie, CS Câmpina a disputat un amical cu CSO Tricolorul Breaza, echipă aflată în Liga a III A. Meciul a reprezentat un test bun pentru elevii lui Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu, care au avut ocazia să-și testeze forțele cu o echipă valoroasă, care a câștigat sezonul trecut Liga A Prahova la pas. Jocul câmpinenilor a fost în multe momente de mare calitate, antrenorul principal Claudiu Dumitrescu, anunțându-se mulțumit după meci de rezultat, dar și de implicarea elevilor săi. Meciul s-a terminat cu scorul de 2-1 în favoarea câmpinenilor, care se pregătesc pentru un nou amical sambătă, împotriva celor de la AFC Brebu, începând cu ora 15:30 pe Terenul Sintetic “Petrol”.