Primul mall de pe Valea Prahovei se va deschide la Sinaia

Lifestyle (Categoria articolului)

 

 

Mulți tineri își doresc un mall la Câmpina, iar poate această doleanță este întemeiată având în vedere că vorbim despre un municipiu cu peste 19.000 de locuitori. Pe lângă un loc de atracție pentru cei mai tineri, un mall mai înseamnă și câteva zeci de locuri noi de muncă în localitatea în care se deschide. Din păcate, deși Câmpina este singurul municipiu de pe Valea Prahovei, dezvoltatorii unui astfel de proiect au ales Sinaia pentru construirea primului complex comercial de tip Mall din zonă. 

Sinaia Plaza va avea o suprafață de peste 5000 de metri pătrați și va găzdui o multitudine de spații comerciale printre care: un supermarket de 1000 metri pătrați, un magazin de mobilă și amenajări interioare, magazine de îmbrăcăminte, magazine de echipamente sportive dar și mai multe restaurante. 

Pentru Sinaia acest proiect reprezintă evident o infuzie serioasă la bugetul local. Conform autorităților locale, orașul a încasat 1.114.557 de euro din valoarea redevenței plătite de concesionar, iar anual Primăria se așteaptă la încasări de aproximativ 75.000 de euro din impozit și alte taxe. Pe lângă încasările la bugetul local, vor apărea și aproximativ 150 de locuri noi de muncă.

Investitorul privat care va construi Sinaia Plaza va investi aproximativ 5 milioane de euro pentru dezvoltarea zonei, în care va fi amplasat centrul comercial. Pe lângă clădirea propriu-zisă se va mai construi o parcare cu aproximativ 100 de locuri, un sens giratoriu în zona intersecției dintre Bulevardul Ferdinand și DN1, iar linia de autobuz operată de Transport Urban Sinaia se va prelungi până în zona centrului comercial.

 

Felix Precup