Marșul pentru Viață s-a marcat și la Câmpina. Peste 100 de persoane au defilat prin centrul municipiului

Actualitate (Categoria articolului)

Sâmbătă, chiar de Sărbătoarea Bunei Vestiri, la Câmpina s-a transmis un mesaj foarte important: necesitatea ca Societatea Civilă să lupte împotriva avorturilor. Acest fenoment se pare că este în creștere la nivel mondial Manifestația a fost organizată simultan în mai multe orașe din țară precum: Alba Iulia, Bistrița, Timișoara, Arad, Ploiești, Târgoviște sau București și lista poate continua, marșul desfășurându-se în mai toate orașele din România.

Evenimentul a fost organizat la Câmpina de Parohia Sfânta Treime împreună cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși. După estimările jandarmilor la marş au participat aproximativ 120 de persoane.

Însoțiți de multe fețe bisericești din orașul nostru și din împrejurimi, participanții au pornit în marș de la Casa Tineretului, pe Bulevardul Carol, până în parcul de la Milia. Au participat mulți copii, care au purtat bannere cu mesaje împotriva întreruperii premature a sarcinii și a avortului. Din păcate mulți dintre aceștia erau prea mici pentru a conștientiza tema manifestației la care au participat.

Odată ajunși în Parcul Milia am avut parte și de mici momente artistice. Mai întâi, o tânără talentată din Câmpina, Daria Comșa, a cântat mai multe melodii despre familie, iar apoi Maria Vereș a recitat o poezie fără titlu dar pe tema: "O scrisoare din rai către mamă a unui copil avortat".

Niciunul dintre preoții prezenți nu a luat cuvântul, însă un participant din public a ținut să spună câteva lucruri. Acesta a prezentat niște date cutremurătoare despre numărul de avorturi, care este într-o creștere alarmantă. În România s-au produs 22 de milioane de avorturi din 1990 până în anul 2010 dar și mai îngrijorător este că în lume se fac în medie 470 de milioane de avorturi pe an. În România se fac aproximativ 90 de avorturi pe zi. Acestea sunt doar câteva dintre cifrele care au fost prezentate publicului și care ar trebui să ne pună pe gânduri.

Pe lângă subiectul principal s-a mai vorbit și despre interpretarea greșită a "liberalismului occidental" și lupta împotriva politicii "neo-marxiste", subiecte care nu au părut să atragă prea mult atenția copiilor din public, care erau mai dornici să se joace cu baloanele primite de la organizatori.

 

Felix Precup