S-a realizat mult așteptatul sens giratoriu de pe DN 1, la intrare în Păulești.

Actualitate (Categoria articolului)

După 4 ani de așteptări s-a realizat, într-un final, un sens giratoriu pe DN 1 la intrarea în Păulești. Este o apariție importantă în infrastructura rutieră a județului nostru, deoarece intersecția reprezenta un loc foarte periculos pentru participanții la trafic. S-au petrecut zeci de accidente grave pe parcursul anilor, iar construirea unui sens giratoriu pentru fluidizarea traficului se afla de mult timp în discuții.

În primă fază CNAIR a amenajat un sens giratoriu provizoriu, cu balize umplute cu apă, similar celui din Snagov. În faza a doua se va construi o "insulă" de 12 metri în diametru pe DN 1 și o structură rutieră nouă în zona în care partea carosabilă trebuie lărgită pentru păstrarea celor două benzi de mers pe ambele sensuri. La finalizarea construcției șoferii vor putea tranzita zona în siguranță deplină, iar în mijlocul construcției, sensului giratoriu va dispune de o zonă care va putea fi decorată cu gazon, flori sau alte elemente decorative.

Realizarea acestui sens giratoriu a fost folosită de mulți dintre susținătorii pasajului subteran din Câmpina, aceștia numind giratoriul de la Păulești și potențialul pasaj subteran din Câmpina două investiții vitale pentru traficul rutier din Prahova, pe care cele două administrații locale le-ar putea realiza în parteneriat cu Consiliul Județean. După cum putem observa la Păulești nu s-a opus nimeni construirii sensului giratoriu, drept dovadă că în momentul în care se vorbește despre o investiție utilă și realizabilă, nimeni nu se "opune dezvoltării" localităților din Prahova.

 

Felix Precup