,,Un copil informat, o viață salvată". Activități educative și preventive la o grădiniță din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Apropierea polițiștilor de copii pentru crearea sentimentului de siguranță încă din primii ani de viață este extrem de importantă. În acest mod se poate contribui la formarea unor buni cetățeni.

În acest context, polițiștii prahoveni sunt prezenți permanent printre copiii din școlile și grădinițele din județ.

De această dată, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au trecut pragul unei grădinițe din municipiu, în cadrul proiectului educațional ,,Un copil informat, o viață salvată".

Discuțiile pe care polițiștii le-au purtat cu preșcolarii au fost adaptate pentru nivelul vârstelor lor, concentrându-se pe subiecte referitoare la siguranța acestora în diferite contexte.

Polițițistii le-au vorbit micuților despre siguranța lor când se deplasează pe stradă, sau când se află la locul de joacă, precum și despre cum să nu plece cu străini de la grădiniță, dacă nu au fost anunțați de părinți că vor fi aduși acasă de o altă persoană.

Prin acțiunea polițiștilor câmpineni, cei mici au avut ocazia, prin jocuri și demonstrații practice, să afle despre situațiile de risc în care se pot afla în diferite momente, dar și soluțiile pentru gestionarea acestora.

 

Polițiștii sunt prietenii copiilor!