„Susțineți ilegalitățile și beneficiați de reduceri” – concluzia PSD Câmpina după ultimele decizii ale Consiliului Local

POLITIC (Categoria articolului)

Partidul Social Democrat a facut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o analiză a celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Municipal Câmpina.

Președintele Organizației municipale Câmpina, Dan Ioan Mușat și consilierii locali Livia Lupu și Andrei Duran au dorit să atragă atenția opiniei publice cu privire la două dintre subiectele care au pus din nou pe jar membrii Consiliului și care poate nu au fost pe deplin înțelese de câmpineni.

Primul subiect, cel referitor la răspunsul pe care Primăria municipiului Câmpina l-a pregătit pentru a-l transmite Instituției Prefectului este, conform spuselor Liviei Lupu, incomplet și nu acoperă toate probleme sesizate în plângerea făcută de Asociațiile Pentru Câmpina și Câmpina Curată, cu privire la modul în care a fost votată Hotârîrea Consiliului Local din data 28 mai, prin care a fost aprobat PUZ-ul cu Pasajul Subteran. Livia Lupu și Dan Mușat au tras un semnal de alarmă asupra nerespectării legii transparenței decizionale în cazul PUZ-ul, care este act administrativ cu caracter normativ și trebuie să treacă prin mai multe etape înainte de a fi supus la vot.

La ce de-al doilea subiect, Andrei Duran a precizat că prin proiectul de Hotărâre privind scoaterea la licitație a spațiului comercial din incinta Casei Tineretului, în care își desfășoară activitatea Clubul administrat de consilierul local Liviu Briciu, se dorește doar aducerea la normalitate a tarifului pe metru pătrat pe care administratorului spațiului ar trebui să îl plătească, la fel cum fac toți cei care au câștigat licitații de utilizare a unui spațiu public, adică 30 lei/mp și nu 6 lei/mp, cât plătește Liviu Briciu în prezent.

Conform spuselor lui Dan Mușat, acest scut făcut în jurului consilierului de la POL, de primar și ceilalți 10 consilieri care aprobă orice ce este cerut de edil, îndeamnă pe toată lumea să creadă că ilegalitățile sunt permise, atâta timp cât ești în tabăra primarului.

„Dragi chiriași ai spațiilor Primăriei, se poate și altfel! (...) Susțineți ilegalitățile și beneficiați de reduceri” – Dan Ioan Mușat ca o concluzie a nerespectării deciziilor Cosiliului Local, chiar de către consilieri locali

Conferința de presă a PSD Câmpina s-a terminat într-o notă oarecum amuzantă, când Dan Mușat i-a mulțumit ironic primarului Alin Moldoveau că a reprezentat cu cinste municipiul nostru la Sinaia, la o expeziție de mașini de epocă, unde cel dintâi bugetar al Câmpinei a condus ultima sa achiziție, un bolid de epocă recondiționat, pe care probabil l-ar fi cumpărat din cei 900.000 euro care au dispărut din ultima declarație de avere a edilului.

 

M.A. Dumbravă