Programul manifestarilor publice din Municipiul Câmpina cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și a Zilei Naționale.

Actualitate (Categoria articolului)

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, data de 30 Noiembrie reprezintă oficial începutul sărbătorilor de iarnă pentru câmpineni. După doi ani de festivități mai restrânse, programul festiv revine la normal.

 

30 Noiembrie - recital de colinde și aprinderea oficială a decorațiunilor luminoase festive.

 În seara de Sfântul Andrei în Parcul "Carol I" începând cu ora 17:00, pentru prima dată în acest an se vor cânta colinde de către copii și elevi câmpineni, urmând ca la ora 17:30 să fie aprinse decorațiunile luminoase. În acest an în ciuda "crizei energetice" sutele de led-uri colorate vor funcționa ca în anii precedenți pe tot parcursul nopții. Acestea vor putea fi admirate în perioada 30.11.2022 - 08.01.2023. Majoritatea câmpinenilor se bucură că până la urmă nu s-a renunțat la ideea de a decora orașul, considerând că bucuria copiilor când admiră zecile de ghirlande și figurine luminoase este neprețuită.

 

1 Decembrie - slujbă religioasă, depunere de coroane și paradă militară

 

Joi, 1 decembrie, începând cu ora 13:30 în Parcul de la Soldat, sau la "Notariate" cum mai este cunoscută zona, Ziua Națională a României va fi marcată printr-o ceremonie religioasă, urmată de tradiționala depunere de coroane la monumentul dedicat eroilor câmpineni. Ceremonia se va încheia cu o paradă militară.

 

Produse tradiționale în zona Pieței Centrale

Tot începând de Sfântul Andrei și până pe 31 Decembrie, revin și comercianții cu produse specifice sărbătorilor de iarnă. În zona pietonală de pe Bulevardul Carol I, "La Ceas" au apărut deja tarabele unde câmpinenii pot găsi materiale textile de calitate, geci de piele, cojoace cu blană, și multe alte produse. Pentru cei mici nu lipsesc nici dulcurile specifice perioadei: tradiționalele acadele colorate, turta dulce, batoane cu nuga, și covrigi fragezi.

 

Felix Precup