Live text de la ședința Consiliului Local din 28 decembrie 2022

Actualitate (Categoria articolului)

La sedinta ordinară din data de 28 decembrie sunt prezenți în sala 17 din cei 19 consilieri locali ai municipiului. 

Primarul Alin Moldoveanu a mai introdus 5 proiecte pe ordinea de zi.

 

Consiliera PSD Livia Lupu a cerut rocada între punctele 5 si 6. Supusă la vot, propunerea a trecut cu 9 voturi pentru, 8 împotriva. Astfel punctul 5 a devenit punctul 6, Acordul de parteneriat cu CJP a fost transferat la punctul 6, dupa votarea PUZ-ului.

Unii consilieri locali contestă că noul consilier local, doamna Iordache, care nu a depus inca juramantul, a primit materialele de sedinta înainte de a intra propiu zis in functie.

Lorena Iordache a depus jurământul în calitate de consilier local, din partea Partidului Verde

Din acest moment, în sală sunt prezent 18 consilieri cu drept de vot.

Lipsește consilierul Liviu Davidescu 

 

Urmează votul pentru PUZ-ul municipiului Câmpina, în care este inclus și Pasajul primarului Alin Moldoveanu. Au loc discuții. Primarul Alin Moldoveanu încearcă să explice ca de fapt consilierii locali ar fi votat deja Pasajul Subteran și că de fapt acum nu ar vota decât restul PUZ-ul... Conslierii locali ascultă, unii dintre ei siderați, așteptând ă ia cuvântul, conform ordinii în care s-au înscris. 

Conform declarațiilor primarului Alin Moldoveanu, din cadrul ședinței de Consiliu, toți cei care nu sunt de acord cu PUZ-ul și Pasajul propus de domnia sa, sunt gangrene...

Consilierul PSD, Andrei Duran i-a cerul președintelui de ședință să nu mai amenințe consilierii locali și să nu mai pună presiune. 

Toți consilierii locali ai PSD au părăsit sala de ședințe în timpul monologului de aproape o ora al primarului, în semn de protest. Au revenit după câteva minute

Patru persoane din public s-au înscris la cuvânt. 

Consilierul local Valentin Crețu a luat cuvântul.

Consilierul local Liviu Briciui a luat cuvântul.

A luat cuvântul consilierul local Marcu.

Consilierul Local Andrei Duran a luat cuvântul și a menționat ca ne aflăm în afara termenului legal pentru votul pasajului.

A luat cuvântul doamna consilier Livia Lupu.

Valeriu Zagan a luat cuvantul si a argumentat ca nu stie cand a votat pasajul, dar ca la ultima dezbatere s-a discutat despre un pasaj, iar varinata care a ajuns pe masa prezinta două pasaje mai mici. Cere explicații.

Consilierul local Raț a luat cuvântul. Acesta le cere consilierilor locali care s-au opus proiectului, să conștientizeze faptul că ar putea să returneze banii cheltuiți până acum. 

Andrei Duran a explicat și i-a fost confirmat de executivul primăriei că nu avem ce bani să restituim pentru ca nu exista banii in conturile primăriei până nu se voteaza PUZ-ul și nu se semneaza proiectul de execuție.

Ioana Iuga s-a încris la cuvânt și a intervenit în discuție.

 Ovidiu Vanghelie a cerul executivului sa spuna care va fi durata în care va exista disconfort pentru cetatenii care locuiesc în zona viitorului pasaj.

Ioan Musat - președinele PSD Câmpia a luat cuvantul. A cerut primarului să explice de ce proiectul facut pe zona centrală nu are avizele MAI, MApN, SRI.

Au trecut două ore de când a început dezbaterea punctului 5 de pe ordinea de zi, privind PUZ-ul municipiul. Nici până la această oră nu s-a supus la vot.

A luat cuvântul Marian Nistor. 

Prin toate intervențiile făcute, consilierii PSD și Marian Nistor au încercat să le explice consilierilor că nu exită nicio presiune pe care ar trebui să o simtă. Nu exită niciun ban care trebuie returnat, așa că nici votarea PUZ-ui în forma actuală nu este obligatorie, așa cum a  încercat primarul Alin Moldoveanu să arate în intervențiile sale.

Urmează votul pentru aprobarea punctului 5, PUZ-ul municipiuilui Câmpina. Voturi pentru - 9, Voturi împotrivă - 6,  Abtineri - 3. PUZ-ul în forma propusă de primarul Alin Moldoveanu a picat. 

Punctul 6, privind acordul cu Consiliul Județean s-a supus la vot. A picat. 

Sedința de Consiliu Local continuă cu celelalte puncte, fără duscuții si alte probleme

Vom reveni cu mai multe amănunte despre modul în care s-a desfășurat Ședința.