Comunicat de presă al Grupului de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran”

Actualitate (Categoria articolului)

Printr-un comunicat transmis Redacției noastre, Grupul de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran” aduce la cunoștința locuitorilor municipiului Câmpina un nou demers juridic împotriva Hotărârilor Consiliului Local care prevăd construirea unui eventual pasaj subteran în municipiu. În acest sens, se face apel la sprijinul celor interesați.

Redăm integral textul comunicatului:

Pentru publicul larg și mass-media

Respingerea acțiunii depuse la instanță în vederea suspendării hotărârilor consiliului local privind pasajul subteran. Importanța interesului public în fața interesului privat

Stimați cetățeni, reprezentanți ai mass-mediei și opinia publică,

Dorim să vă informăm cu privire la decizia pronunțată de Tribunalul Prahova în legătură cu acțiunea recent depusă la instanță de doua Asociații prin care s-a solicitat suspendarea hotărârilor consiliului local privind PUZ-ul și pasajul subteran.

Instanța a admis excepția lipsei de interes privat al celor două asociații, motivul acestei decizii fiind acela că cele două Asociații care au depus acțiunea nu au demonstrat că a avut loc o încălcare a dreptului sau a interesului lor legitim privat, instanța  considerând că interesul privat primează interesului public.

Noi, Grupul de Inițiativă Publică „Spunem NU pasajului subteran” considerăm că interesul public reprezintă fundamentul unei societăți democratice și deschise, în care deciziile și acțiunile luate de autorități și instituții sunt ghidate de binele comun și de beneficiile pe termen lung pentru cetățeni.

De aceea am hotărât, în numele celor 6750 de câmpineni semnatari ai petiției NU PASAJ,  să luăm inițiativa formulării unei noi plângeri prealabile adresate Consiliului Local Câmpina și Primarului Municipiului Câmpina pentru revocarea HCL de aprobare a PUZ-ului și să depunem o nouă cerere de suspendare a Hotărârilor Consiliului Local de aprobare a PUZ-ului și construirii pasajului subteran.

Pentru acest lucru, avem nevoie de sprijinul tuturor persoanelor interesate de susținerea acestor acțiuni și care au domiciliul în proximitatea ipoteticului pasaj.

Rugăm persoanele interesate să ne contacteze la numărul de telefon 0722202871, urmând ca luni, 17.07.2023 să ne întâlnim pentru semnarea documentelor. Menționăm că avocații contactați de noi vor lucra pro bono.

Vă mulțumim anticipat pentru implicare și susținere.

Grupul de Inițiativă Civică „ Spunem NU pasajului subteran”