CS Câmpina derby pe teren propriu. FC Muscelul revenire spectaculoasă. Final dramatic pentru Sportul Câmpina. Surpriza etapei de la ACS Triumf Poiana Câmpina. Așa se încheie 2022 pentru echipele câmpinene

Sport (Categoria articolului)

Până să vorbim despre meciurile câmpinenilor, dorim să transmitem condoleanțe familiei și apropiaților lui Irinel Cojanu fost jucător la ACSO Măgura Slănic. Din păcate acesta și-a pierdut viața într-un grav accident rutier petrecut în Municipiul Ploiești. În semn de respect AJF Prahova, a decis ca toate meciurile disputate duminică să înceapă cu un moment de reculegere…

 

CS Câmpina - AFC Bănești-Urleta

Ultimul meci oficial din 2022 pentru fotbaliștii de la CS Câmpina a fost derby-ul local cu adversarii din localitatea învecinată Bănești. Câmpinenii urmăreau o victorie care să le consolideze poziția în clasament, în timp ce oaspeții doreau un rezultat pozitiv în ciuda diferenței de valoare dintre cele două echipe. Cei din Bănești au rezistat 30 de minute până când Botosneanu a deschis scorul pentru gazde. După pauză, tot jucătorii câmpineni au controlat partida și au mai reușit să marcheze. Mai întâi Dedu a dublat avantajul în minutul 69' iar scorul final a fost stabilit cu 10 minute înainte de final de Dumitrescu. CS Câmpina a învins AFC Bănești-Urleta cu 3-0 consemnând astfel un tur de campionat excelent încheiat pe poziția secundă la egalitate de puncte cu liderul CSO Tricolorul Breaza, care are cu un meci mai puțin disputat.

 

ACS Triumf Poiana Câmpina - CSO Boldești-Scăeni

Poienarii au realizat surpriza etapei după o prestație foarte bună împotriva unei echipe puternice aflată în locurile fruntașe ale clasamentului. Dornici să încheie turul de campionat într-o notă pozitiva, câmpinenii au jucat cu determinare încă de la începutul partidei, incomodând jocul de pase încercat de adversari. Oaspeții au deschis scorul, însă cei de la Poiana au reușit să egaleze. Pe final de joc poienarii au dat golul victoriei. Oaspeții au avut câteva ocazii de a egala dar nu le-au putut fructifica, mingea lovind bara de două ori. ACS Triumf Poiana Câmpina acumuleaza astfel 17 puncte în tot atâtea meciuri și se clasează pe locul 14 în Liga A Prahova la final de an.

 

FC Muscelul Câmpina - CS Mănești 2013 Băltița

Seniorii câmpineni au oferit o partidă, spectaculoasă și echilibrată împotriva liderului seriei Vest din Liga B Prahova. Trebuie menționată și atitudinea exemplară arătată de cei din Mănești. Un grup de jucători veniți să joace fotbal fără să fie puși pe scandal, și fără să comenteze vehement fiecare decizie de arbitraj. Atât jucătorii cât și fanii gazdelor s-au comportat exemplar. Meciul a avut un ritm plăcut pentru spectatori. FC Muscelul Câmpina a fost echipa care a ratat marile ocazii, în timp ce oaspeții au profitat din plin de fazele de poartă pe care le-au avut. Radu Andrei a deschis scorul pentru CS Mănești 2013 Băltița în minutul 28' la o greșeală a portarului Ionuț Diaconu, care a sărit pe lângă minge lăsând poarta liberă pentru atacantul advers. În repriza secundă, la doar al doilea șut pe poartă, a venit și al doilea gol semnat de Daniel Cristea. Conduși cu 2-0 câmpinenii nu au cedat și au luptat până la final. Laurențiu Albu a redus diferența după ce a expediat cu capul o lovitură de la colț executată foarte bine în minutul 83'. Insistența ofensivă a celor de la FC Muscelul a fost răsplătită în minutul 89' când Răducu Iordache a marcat cu o execuție spectaculoasă din voleu din afara careului. Scorul final a fost 2-2.

Din păcate incidentele nu au lipsit. Doi jucători de la o altă echipă din Liga B seria Vest au venit la meci pentru că aveau "partida" lor personală cu cei de la Mănești. Aceștia au fost ocupați să înjure jucătorii pe tot parcursul meciului fără vreun motiv anume. După fluierul final cei doi scandalgii s-au dus în zona vestirului, unde s-au luat l-a bătaie cu jucătorii ospeților. Din fericire cei doi au fost evacuați la timp din zonă și probabil vor fi sancționați de comisia de disciplină.

 

Sportul Câmpina - Unirea Cocorăștii Colț

 Aflată într-o criză de rezultate, Sportul Câmpina a avut o prestație mult mai bună decât s-ar fi așteptat mulți în partida disputată împotriva locului 3 (la ora meciului) din Superliga B Prahova. Oaspeții au dominat prima repriză și au ratat două ocazii mari de a trece în avantaj. Partea secundă a fost spectaculoasă, cu multe ocazii ratate de ambele părți și cu un ritm bun. Sportul Câmpina a deschis scorul prin Nicolae Bogdan Biro. Oaspeții au avut puterea să revină în ultimul sfert de oră. Mai întâi portarul câmpinenilor a greșit o minge simplă pe care a scăpat-o din mână, apoi încercând să remedieze greșeala a comis un penalty, transformat apoi de jucătorii de la Unirea. Dezamăgirea a fost și mai mare pentru jucătorii de la Sportul când au primit și golul de 1-2 în minutul 88'. La finalul unei evoluții bune Sportul Câmpina a trebuit să se recunoască învinsă și termină turul de campionat pe locul 17, penultimul loc din Superliga B, în timp ce cu ajutorul acestei victorii Unirea Cocorăștii Colț au urcat pe prima poziție.