Neptun SA, plângere penală împotriva abuzului de putere exercitat de primarul Moldoveanu și unii membri ai Consiliului Local

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Printr-un comunicat de presă transmis redacției noastre, Consiliul de Administrație al SC Neptun SA anunță demararea procedurilor de acționare în Instanță, atât penal cât și civil, a tuturor celor implicați în denigrarea publică a societății, prin subiectul apei potabile „aruncat pe piață” de primarul Alin Moldoveanu în ultima ședință a Consiliului Local Câmpina.

Reprezentanți Neptun afirmă că eforturile primăriei Câmpina ar trebui direcționate în controlul asupra operatorului de apă și canallizare, în speță Hidro Prahova, și nu asupra societății comerciale.

De asemenea, în comunicatul de presă se face referire și la suspiciunea conform căreia ar exista un grup organizat, în conducerea căruia se află un om de afaceri implicat în afaceri cu statul, care încă din anul 2012 folosește diverse metode securiste prin care încearcă denigrarea societății Neptun.

Redăm integral textul comunicatului:

 

    COMUNICAT DE PRESA

 

 

  • Întrunit într-o ședință extraordinară, Consiliul de Administrație al SC Neptun SA Câmpina a hotărât angajarea unei case de avocatură care să pregătească și să depună o plâgere penală privind abuzul de putere pe care primarul Ioan Alin Moldoveanu și o parte a Consiliului Local Câmpina îl exercită asupra societății noastre pe tema apei potabile.
  • Primăria și Consiliul Local Câmpina ar trebui, de fapt, să-și exercite dreptul de vot și control asupra operatorului de apă și canalizare SC Hidro Prahova SA, pentru că acolo este problema legată de apa potabilă și nu la societatea noastră.
  • Conducerea SC Neptun SA este decisă să acționeze în instanță, atât în civil, cât și penal, toate persoanele implicate: primar, consilieri locali, persoane care răspândesc știri false, nesemnate și neasumate, în publicații online. Considerăm extrem de grave inventarea unui astfel de subiect și distribuirea în mediul public a unei informații complet false.
  • De asemenea, conducerea SC Neptun SA a hotărât să transmită adrese scrise în legătură cu această situație inacceptabilă: președintelui Senatului României și al PNL, Nicolae Ciucă, Ministrului de Interne Cătălin Predoiu, Ministrului Economiei Radu Oprea, Ministrului Justitiei Alina Gorghiu, Instituției Prefectului Prahova și Consiliului Județean Prahova.
  • Există bănuială legitimă și suspiciune rezonabilă referitoare la existența unui grup organizat, coordonat de la București și care, începând din anul 2012, a folosit diverse metode securiste pentru denigrarea SC Neptun SA și firmelor afiliate. Una dintre persoanele cu rol de conducere în acest grup organizat este un om de afaceri care lucrează 99% doar cu statul, firmele sale fiind specializate în radiocomunicații.

 

Campina, 09.04.2024

Florian Visa

Presedinte al Consiliului de Administratie

               NEPTUN S.A.