25' cu Ioana Iuga

25' (Categoria articolului)

Invitata de astăzi a emisiunii 25 este o prezență constantă în viața comunității câmpinene, făcându-se remarcată la mai multe dezbateri publice și adunări sociale, prin alocuțiuni elocvente și bine documentate.

Ioana Justina Iuga are 46 de ani și două diplome universitare în România, ambele echivalate de World Education Services: una în Muzeologie și alta cu dublă specializare în Istoria Artei și Restaurarea și Conservarea Operei de Artă. A lucrat ca muzeograf și manager de proiecte timp de 10 ani la un muzeu Național din București și timp de 8 luni a făcut stagiatura ca designer la un muzeu din USA.

În anul 2014 a fost acceptată ca research fellow la Mind and Life European Summer Research Institute, fiind și acolo primul român acceptat.

Ioana Iuga mai are și un Master în Divinity in Buddhist Studies, obținut în USA, prin care a devenit primul capelan budist de origine română. Deține și o diplomă în Științe Sociale și Tehnici de Consiliere la ARLT (Olanda) – nivel 7.

În 2017 a început o supra-specializare în Psihologie Clinică pentru tratarea traumelor intergeneraționale, fiind prima studentă din Europa a doamnei Valerie Copping, creatoarea metodei.

A participat la numeroase acțiuni de voluntariat în țară și în afara țării, iar acum, întoarsă acasă la Câmpina, își dorește să își pună la dispoziția comunității din care face parte tot know how-ul dobândit de-a lungul anilor.