"(...) Am făcut gărzi împreună, ani de zile. Niciodată nu a trădat vreun comportament suspect...." – dr. Irina Minescu, Managerul Spitalului de Psihiatrie Voila

Actualitate (Categoria articolului)

Situația rămâne tensionată la Spitalul de Psihiatrie Voila, din municipiul Câmpina, în contextul suspiciunii de viol ce planează asupra unuia dintre angajații instituției.

În plină anchetă desfășurată de politiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpina, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, atmosfera de la unitatea spitalicească este în continuare una de surprindere și dezamăgire în rândul angajaților.

Contactată telefonic de reporterii noștri, doamna dr. Irina Minescu, managerul Spitalului Voila ne-a declarat că este încă în stare de șoc de la aflarea veștii că unul dintre angajații cu vechime ai instituției pe care o conduce ar putea fi vinovat de fapta pentru care este învinuit.

“Avem în total 125 de asistenți medicali. Suspectul este unul dintre cei mai responsabili cu care am lucrat. Am făcut gărzi împreună, ani de zile. Niciodată nu a trădat vreun comportament suspect. Era mereu foarte atent cu pacienții, își îndeplinea promp sarcinile de serviciu și urma de fiecare dată indicațiile medicilor cu care colabora. Este absolut regretabil ceea ce s-a întâmplat. Așteptăm rezultatul anchetei Poliției.” – dr. Irina Minescu, dir. Spitalul de Pshiatrie Voila

Presupusa victimă, un tânăr de 18 ani, internat de mai multă vreme la Spitalul Voila, pentru o afecțiune psihică „majoră”, a părăsit instituția chiar în dimineața zilei de vineri, 13 mai, însoțit de părinții săi. Imediat după constatarea agresiunii, părinții acestuia au refuzat o evaluare psihologică post agresiune ce putea fi realizată chiar de cadrele de specialitate din unitatea spitalicească, unde tânărul fusese internat până atunci.

Situația de fapt

Potrivit surselor existente, asistentul l-ar fi luat din pat pe pacient, în noaptea de joi spre vineri, înainte ca ceilalți pacienți să se trezească, l-ar fi dus într-un cabinet al asistenților unde l-ar fi agresat sexual.

În prezent suspectul se află în concediu și nu se știe care va fi evoluția sa în plan profesional.