25' cu Niculae Meleacă

25' (Categoria articolului)

Invitatul de astăzi al emisiunii 25 este un îndrumător pentru tinerii câmpineni. Încă din anul 2007 mii de tineri din Câmpina au primit o îndrumare sau un sfat valoros, oferit de fiecare dată cu iubire părintească de domnul profesor. Pentru unii elevi a fost diriginte, pentru alții a fost profesorul de religie care transforma orice oră într-o lecție cu și despre viață.

Chiar dacă nu s-a născut în Câmpina, toată activitatea domnului profesor Niculae Meleacă este strâns legată de orașul nostru. A lucrat mai întâi la Institutul de Cercetare din Câmpina, apoi după mai bine de 10 ani a fost îndrumat către teologie. Teologia a fost o provocare pe care a acceptat-o tocmai din dorința de a își deschide noi orizonturi de cunoaștere. Ulterior după terminarea facultății a devenit profesor de Religie, iar în prezent predă la Colegiul Tehnic Forestier, instituție la care a fost și director adjunct o scurtă perioadă de timp.

Toți elevii care l-au cunoscut pe domnul profesor Niculae Meleacă își aduc aminte cu drag de pildele pe care acesta le spunea și de orele de Religie, care deveneau mai mult decât o simplă oră de curs.

Singura moșteneire pe care vrea să o lase orașului Câmpina, este o generație de tineri bine educați care să poată aduce orașul la cursul său normal de altă dată.