Moldoveanu și Dobre vor pasaj subteran în Câmpina, dar nu sunt în stare să pornească fântânile arteziene…

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

 

Ne aflăm deja la jumătatea verii, în luna lui "Cuptor", iar fântânile arteziene din municipiul Câmpina, continuă să rămână închise. Indiferent de anotimp, preocuparea primarului Alin Moldoveanu și a administratorului public, Adrian Dobre este doar pasajul subteran

Deși autoritățile locale au tot promis că vor rezolva problemele tehnice care împiedică buna funcționare a fântânilor, acestea nu funcționează nici în ziua de azi.

Spre nemulțumirea câmpinenilor nici în aceste zile toride de iulie nu se vor putea răcori de arșiță la cele două fântâni din centrul orașului. La ambele s-au sesizat defecțiuni tehnice: la cea pavimentală din Parcul "Regele Mihai I" este stricată una din componentele care asigură recircularea apei, iar la fântâna din Parcul de la "Milia" s-a depistat o defecțiune a bazinului.

După ce s-a vehiculat această problemă în spațiul public, au apărut și niste muncitori care păreau că vor remedia problema iar lucrurile vor intra în normal. Până acum din păcate, singura modificare este că fântâna din fața scenei din Parcul "Regele Mihai I" a fost împrejmuită, astfel încât oamenii care se plimbă prin parc să nu mai poată avea acces în zona fântânii.

De menționat că nu funcționează nici fântâna din fața sălii de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", dar nici cea din curtea Primăriei Municipiului Câmpina, care nu cu mulți ani în urmă era punct de atracție mai ales pentru copii datorită broaștelor țestoase cu care era populată în fiecare vară…

În tot acest timp, întreaga atenție a administrației Dobre-Prună-Moldoveanu pare să fie direcționată doar către proiectul utopic de construcție a pasajului subteran, neglijând astfel multe dintre nevoile imediate ale câmpinenilor. Cât de greu era să faci cumva să aloci o sumă minimă de bani, din bugetul local pentru o verificare și reparație din timp a fântânilor din municipiu, să nu te prindă canicula fără ca acestea să funcționeze? Aparent foarte greu… Lipsa de interes și de implicare a autorității publice locale în nevoile mărunte ale comunității se vede la tot pasul, iar cei aleși să ne reprezinte par să nu fie deranjați de nimic.

 

Alina M. Dumbravă