Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită de câmpineni în Parcul Regele Mihai I.

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Astăzi se împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, zi cunoscută în popor și ca ”Unirea Mică”. Acest moment a fost marcat, la fel ca în fiecare an, în parcul Regele Mihai I din Centrul Civic al municipiului. Câmpinenii au cinstit cum se cuvine această zi importantă pentru România și au participat în număr mare la manifestația din centrul orașului.

A fost un eveniment restrâns, cu momente artistice susținute doar de artiști locali. Ceremonia a început cu intonarea Imnului Național, intonat de Livia Pisăliță și a continuat cu momente emoționante oferite de elevii de la Clubul Copiilor și de Otilia Nica, o tânără din Câmpina, în vârstă de doar 6 ani, ce a recitat versuri de suflet pentru publicul câmpinean. Programul momentelor artistice a fost încheiat de Corul Celesta.

Cel mai așteptat moment a fost, Hora Unirii, când toți cei prezenți la eveniment s-au prins de mâini și au dansat, în timp ce Corul Celesta interpreta pe scenă celebrul cântec pe versurile lui Vasile Alecsandri.

 

Felix Precup