Situație bizară în orașul Slănic, similară unui episod petrecut în Câmpina. O stradă s-a surpat din senin. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Până nu demult Câmpina s-a confruntat cu o situație similară cu cea din orașul Slănic, fiind vorba de podul de cale ferată ce traversa DN1. Podul a fost demolat deoarece unul dintre pilonii de susținere stătea pe un zăcământ de sare și din cauza apelor infiltrate se topește constant, iar podul risca să se prăbușească.

Din păcate pentru Slănic, un oraș din Prahova aflat la doar 35 km de Câmpina situația este mult mai gravă. Tot orașul stă deasupra unui zăcământ uriaș de sare. Pe data de 25 Aprilie o stradă din centrul localității s-a surpat din senin, în asfalt apărând un crater adânc de 2 metri pe o suprafață de peste 60 mp.

Situația rămâne destul de gravă și o echipă mixtă formată din personal DSU și IGSU a fost trimisă la fața locului. Drept urmare a incidentelor din ziua de joi, mai mulți locatari din blocurile de pe strada 23 August și personalul din sediul poliției au fost evacuați din motive de siguranță. Problema topirii zăcământului de sare îi îngrijorează teribil, aceștia susținând că apele din lacurile sărate ar fi intrat la propriu în pământ.

În urma surpării străzii, au apărut crăpături și în fundațiile blocurile din apropiere. Până în acest moment 20 de persoane au fost evacuate preventiv și au fost cazate în spațiile de adăpost până la rezolvarea situației. Experții continuă cercetările pentru a determina cauza exactă și pentru a identifica soluții pentru evitarea surpărilor de teren pe viitor.

 Sursa foto: StirilePROTV

Felix Precup