Dezastru în Câmpina după furtuna de joi noapte. Arbori la pământ, curți inundate, sute de gospodării rămase făra apă și curent electric.

Actualitate (Categoria articolului)

 

Pe data de 14 Iulie a.c. în jurul orei 02:00 atât în Municipiul Câmpina cât și în restul județului s-a pornit o furtună violentă. Fenomenele meteo extreme au cuprins ploi torențiale și rafale de vânt care au atins și 100 km/h.

În doar cele aproximativ 40 de minute de fenomene extreme, vântul a doborât mai mulți arbori pe străzile din municipiu. Cea mai afectată zonă este Cartierul Voila, unde pompierii au avut mult de lucru pentru a degaja zona. Pe Strada I.H.Rădulescu un brad înalt a fost doborât de vânt, producând mai multe pagube materiale și lăsând tot cartierul fără curent electric.

Au fost probleme cu distribuirea utilităților în mai multe localități prahovene. Câmpinenii stau fără curent electric și apă ore bune, distribuția acestora fiind reluată treptat începând cu ora 11:00. Aproximativ 3000 de gospodării din tot județul au rămas fără curent electric în urma fenomenelor meteo extreme.

Pompierii militari din Prahova, au intervenit în 26 de cazuri unde a fost nevoie de degajarea arborilor sau a crengilor de pe partea carosabilă, 8 dintre aceste intervenții desfășurându-se în Municipiul Câmpina. A fost nevoie de intervenția pompierilor și în localitățile: Poiana Câmpina, Novăcești, Plaiu, Cornu de Jos, Comarnic, Vărbilău, Municipiul Ploiești, Drajna de Jos și Păulești.

Tot în cursul zilei de ieri sistemul RO-Alert și-a arătat din nou ineficiența, Câmpinenii au primit mesaj de avertizare la ora 03:00, după ce furtuna se calmase deja…