Lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială B.P. Hasdeu în sfârșit finalizate.

Actualitate (Categoria articolului)

 

După multe luni de așteptări, elevii Școlii Gimnaziale “B.P. Hasdeu” din Câmpina au putut păși pentru prima dată în incinta clădirii renovate și aduse la standarde europene. Cu această ocazie a fost inaugurată și sala de sport atât de așteptată de elevii școlii dar și sportivilor de la CS Câmpina.

 “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Școala Gimnazială din Municipiul Câmpina” este o investiție în valoare de 16.260.253,36 de lei, realizată cu fonduri europene. Chiar dacă lucrările au fost finalizate cu o întărziere de 4 luni, până la urmă astrele s-au aliniat pentru primarul Moldoveanu, care a reușit să inaugureze noua școală chiar în ziua în care Municipiul Câmpina a sărbătorit 521 de ani de la prima atestare documentară. A fost un moment de “consolare” pentru edilul urbei care spera să poată inaugura școala și sala de sport la începutul Festivalului Câmpina Artelor și Sportului în Septembrie 2023.

În final, fără a mai conta cine, cum și când a reușit să ducă la bun sfârșit acest proiect început cu mulți ani în urmă, cel mai important este că în Câmpina a mai apărut o școală în care multe generații de elevi se vor putea bucura de cele mai moderne dotări. Pe lângă renovarea corpului vechi, școala a fost extinsă, prin construirea unui nou corp. Astfel pentru corpul vechi s-au realizat lucrări de: refacere integrală a tuturor instalațiilor, compartimentări, zugrăveli, izolare termică, termoizolare exterioară a pereților, hidroizolatie a terasei și schimbarea tâmplăriei.

Sala de sport se bucură de o suprafață de joc multifuncțională pe care se pot practica mai multe sporturi printre care: fotbal, handbal, baschet, tenis și în premieră volei, un astfel de teren lipsind de foarte mulți ani din Câmpina. Va fi confort și pentru spectatori care nu vor mai fi nevoiți să stea pe băncuțe pe marginea terenului pentru a urmări meciurile, noua sală beneficiind de două tribune ce pot găzdui 258 de spectatori.

 

Felix Precup