Superliga B1 seria Nord etapa 25: Sportul Câmpina a câștigat derby-ul cu FC Muscelul Câmpina.

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Penultima etapă din seria Nord a Superligii B1 a pus în față două rivale locale, ambele concurând pentru câștigarea seriei și implicit promovarea în Superliga B. Am avut ocazia să vedem la treabă și doi dintre cei mai reputați antrenori din Câmpina, veteranii Mircea Hagianu și Marius Palacianu, doi tehnicieni cu zeci de ani de antrenoriat și sute de meciuri la activ.

Nu a fost neapărat un meci spectaculos, dar s-a jucat cu ambiție și cu dăruire, lupta dându-se mai mult la mijlocul terenului, unde jucătorii antrenați la Marius Palacianu s-au dovedit superiori, reușind să le țină piept adversarilor mult mai tineri și mai tehnici de la FC Muscelul. A jucat un rol și starea vremii, pe parcursul partidei peste Municipiul Câmpina revărsându-se o ploaie torențială.

Pentru Sportul Câmpina a deschis scorul Adrian Căfădaru în minutul 10’, reușind să îl învingă pe portarul advers cu un șut din 16 metri la colțul scurt. După marcarea golului tot gazdele au amenințat poarta adversă având încă două ocazii mari, însă până la pauză scorul a rămas neschimbat.

FC Muscelul Câmpina a început mult mai bine, reușind să restabilească egalitatea în minutul 64’ prin Claudiu Prună. Situația părea să devină din ce în ce mai complicată pentru Sportul Câmpina, care a rămas 10 oameni după ce Andrei Botoșeneanu a luat al doilea galben pentru proteste repetate la deciziile arbitrilor. Cu toate că a evoluat timp de mai bine de 15 minute în inferioritate numerică, Sportul Câmpina a izbutit să marcheze golul victoriei. În minutul 85’ veteranul Vasile Corneanu a profitat de o pasă bună și de o ieșire hazardată a portarului advers pentru a înscrie golul victoriei. Până la fluierul final FC Muscelul a mai avut două ocazii mari, însă elevii lui Mircea Hagianu nu au reușit să restabilească egalitatea. Cu această victorie Sportul Câmpina urcă pe primul loc, profitând de înfrângerea celor de la Viitorul Cosminele din partida cu Voința Adunați.

AJF Prahova a trimis la acest meci o brigadă de arbitrii foarte experimentată formată din centralul Răduță Gabriel (arbitru în lotul național pentru Liga III) și asitenții Dinu Mădălina (arbitru in lotul național pentru Liga III) și Iugulescu Petruța (arbitru în lotul național pentru Liga I, ce a arbitrat și meciuri la Campionatul European Feminin din 2022 și meciuri în Uefa Women’s Champions League).

 

Felix Precup