Morman de gunoaie pe Strada Cărămidari din cartierul Voila.

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Strada Cărămidari nu este pentru prima dată în centrul atenției. Din păcate această zonă a mai fost subiect de discuții și de dezbateri în spațiul public, încă din anul 2011, când mai mulți locatari au apelat la ajutorul presei locale, după ce mai multe familii de romi s-au stabilit în zonă și au început să terorizeze cartierul. Astfel oamenii care trăiau în zonă de zeci de ani ajunseseră să trăiască cu frică deoarece poliția nu lua nici o măsură. 

În anul 2023 strada nu mai este la fel de periculoasă, însă a rămas departe de a arăta ca o stradă dintr-un municipiu european. În 2020, actualul primar, Alin Moldoveanu se poza pe lângă niște utilaje ce turnau pietriș pe mai multe străzi, printre care și Cărămidari. De atunci locatarii de pe aceste străzi au rămas cu acel pietriș și în ziua de azi, pentru că, de asfalt nu se poate pune problema.

 

Astăzi am descoperit pe Strada Cărămidari o zonă transformată într-o “mică groapă de gunoi”, chiar la capătul străzii, unde începe zona Scări. Pe o alee neasfaltată, ce  urcă spre dealul Muscel, zac o grămadă de deșeuri aruncate de oricine pare să aibă drum pe acolo. Saci cu gunoi menajer, zeci de pet-uri și ambalaje din plastic, sticle și alte gunoaie zac, probabil de luni bune, în această zonă. Probabil că vina este împărțită între firma de salubrizare și locatarii care aruncă nestingheriți gunoiul în acel loc, dar totuși există și Poliție Locală ce poate lua măsuri pentru stoparea fenomenului. De ce oare nu se lucrează la identificarea și sancționarea celor care nu respectă mediul înconjurător? Iată o altă întrebare adresată autorităților, care cel mai probabil va rămâne retorică…

 

Felix Precup