Școală ultramodernă pentru elevii din Comuna Cornu 

Învățământ (Categoria articolului)

 

Miercuri, 21 Februarie s-a fost realizată recepția finală a lucrărilor ce au vizat modernizarea Școlii Gimnaziale “Prof Cristea Stănescu” din Comuna Cornu.

Lucrările de modernizare au implicat: izolarea termică a clădirii, renovarea finisajelor, modernizarea instalației electrice și instalarea unor echipamente precum: sisteme de supraveghere video, sisteme de sonorizare, panouri fotovoltaice și acumulatori de stocare. 

Ca urmare a lucrărilor, școala beneficiază și de alte dotări ultramoderne: Instalații iluminat interior, termice, sanitare, electrice, ventilație cu aport de aer proaspăt în funcție de nivelul concentrației de CO2 din fiecare locație, hidranți interiori, sistem de detecție incendiu, trape de desfumare automatizate, rețea de intranet locală, WI-FI, sistem de sonorizare, sisteme de iluminat interior, termotehnice, climatizare și ventilație, ce asigura confortul din incinta clădirii în mod automat. Aceste sisteme sunt integrate într-un sistem automat de control și monitorizare ai parametrilor de climat, denumit BMS (Building Management System). 

 

Ca urmare a acestor investiții Școala Gimnazială “Prof. Cristea Stănescu” din Cornu și-a căpătat statul de “școală inteligentă”. Economia anuală de energie la care se așteaptă autoritățile este de: 190.715,99 kwh/an, aproximativ 45.586,52 de lei pe an.

 

Sursa foto: Primăria Cornu