Soare și buruieni

Actualitate (Categoria articolului)

Astăzi am decis să ies la plimbare prin municipiu. Soare, plăcut afară... Primavară în toată regula. După ploi, totul este mai frumos, mai verde... florile sunt mai colorate, copacii mai înfrunziți... și buruieni mai mari și mai multe. Nu m-au deranjat foarte tare, în primă fază, pentru ca păreau a da o stare boho întregului peisaj. Imaginea nu m-a deranjat nici vizual, dar nici tactil întrucât nu eram pe jos, ci cu mașina. Situația s-a schimbat  însă, în momentul în care, din greșeală am virat la dreapta, pe strada Ciocârliei. Am decis totuși să continui drumul pentru că nu părea foarte populată zona și am crezut că pot trage mașina pe dreapta să merg puțin pe jos (am o aplicație pe telefon, care mă atenționează că trebuie fac un anumit număr de pași pe zi și trebuie să o ascult). Mare greșeală!!! În momentul în care am ajuns la pasarelă și în zona podului m-am simțit ca într-un thriller american. Dacă aș fi fost regizor aș fi ales, fără doar și poate acest decor natural impecabil și care nu ar necesita props suplimentar, pentru a filma scena în care detectivul găsește indiciile unei crime sau chiar vreun cadavru în putrefacție...

Pe lângă faptul că la un moment dat, o bandă de circulație dispare efectiv sub atacul nemilos al boscheților crescuți corespunzător în mijlocul pământului presărat pe alocuri cu ochiuri de asfalt, pentru că e greu de crezut că pe acolo a fost odată o arteră de circulație, canalele semidescoperite și apa adunată regulamentar în zonele umbroase, mi-au făcut instant neocortexul să pice și mi s-au activat mecanismele de supraviețuire. Instinctul a fost să fug repede spre mașină și să îmi iau talpășița cât mai repede de acolo, dar m-am calmat și am decis, fără vreun motiv ascuns să fac publice aceste imagini, în ideea unei remedieri a situației. Nu am apucat să merg noaptea în zonă, dar sunt convinsă că singurul iluminat public stradal din zonă vine de la farurile mașinilor care circulă pe DN1.

În timp ce mă ocupam cu imortalizarea foto și video al acestui cadru surprinzător, nu mică mi-a fost mirarea când am vazut mașini apropiindu-se. Atunci am realizat cu stupoare că zona chiar este circulată...

Nu dau sfaturi, nu cer explicații... fac doar constatări. Îmi place Câmpina. Este un oraș plăcut, liniștit, cu aer curat și oameni inteligenți. Ar fi păcat să nu se exploateze corespunzător potențialul pe care acest loc unic îl are. De asemenea ar fi păcat să nu reușim să ne bucurăm de tot cadrul natural de care beneficiază orașul, doar pentru că uneori uităm și de străzile mărginașe.

În loc de concluzie, să nu uităm că florile cresc și arată frumos doar dacă sunt îngrijite. Iar, dacă buruienile nu sunt tăiate la timp, ele ajung să acapareze totul în jurul lor, inclusiv florile!

Să ne fie bine!