25' cu Georgeta Popescu

25' (Categoria articolului)

La doar 19 ani, invitata de astăzi a emisiunii 25’ ne demonstrează că niciun vis nu este imposibil de atins. Prin multă muncă și dedicație Georgeta Popescu a reușit să facă performanță într-un sport mai puțin popular în România.

Deși a practicat mai multe sporturi în copilărie, bob-ul a fost marea iubirea Georgetei Popescu. Bobul este o disciplină deosebit de grea, dar prin multe sacrificii și antrenamente, tânăra sportivă, originară din Câmpina a reușit deja să cucerească o sumedenie de medalii și are un palmares impresionant. Este deja campioană europeană și mondială la monobob, și vicecampioană la bob două persoane, împreună cu o altă sportivă din Prahova, Antonia Sârbu. Cea mai importantă performanță însă, a obținut-o în anul 2020 când a cucerit Medalia Olimpică de Aur la Jocurile Olimpice de Tineret din Lausanne, Elveția, devenind prima campioană olimpică la monobob din istoria României.

 

Pentru Georgeta Popescu cel mai mare vis este să cucerească o medalie olimpică, la seniori, reprezentând România, țara pe care o iubește și pe care nu s-a gândit niciun moment să o părăsească chiar dacă a avut nenumărate oferte de a se antrena și evolua pentru alte țări în care ar fi avut condiții mult mai bune de antrenament.

Georgeta Popescu a ales și va alege întotdeauna România.