Cum arată școala ultramodernă din Potigrafu? Este mai bine dotată decât orice școală din Câmpina.

Învățământ (Categoria articolului)

Poate v-ați întrebat ce se întâmplă dacă autoritățile locale fac treabă în loc să pozeze pentru Facebook. Răspunsul poate veni din Comuna Gorgota, Prahova, unde elevii satului Potigrafu învață, începând de luni, în cea mai modernă școală din județ. La Câmpina, modernizarea Școlii Nr.7 "Bogdan Petriceicu Hasdeu", nu a fost terminată la termen, astfel elevii învață încă în clasele Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", chiar dacă data de finalizare a lucrărilor, ce cuprindeau modernizare școlii și construirea unei săli de sport, era 31.08.2023.

În satul Potigrafu, în prima zi din anul școlar 2023-2024, elevii au luat în primire o unitate de învățământ ultramodernă dotată cu 9 săli de clasă, o bibliotecă, laboratoare de chimie, informatică, biologie, matematică, o sală de sport și un teren de sport multifuncțional, în aer liber.

Școala "Alexandru Ioan Cuza" arată ca o instituție de învățământ europeană. Exteriorul este primitor, iar pe lângă clădirea cochetă a școlii se întinde un spațiu verde, în jurul căruia este amplasat un loc de joacă pentru copii și un teren de sport. Sălile de clasă arată așa cum până acum vedeam doar în filme: spațioase, colorate, curate și pline de lumină. Sălile de clasă sunt de asemenea dotate cu tabla magnetică pe care se poate scrie cu markerul și un ecran electronic pe care profesorii își vor putea prezenta lecțiile.

Sala de sport este și ea dotată cu o suprafață de joc ce permite practicarea în siguranță a mai multor sporturi printre care: handbal, fotbal, baschet, volei, chiar și tenis. De asemnea terenul de sport construit din tartan turnat permite practicarea mai multor sporturi individuale și de echipă.

Proiectul de modernizare a școlii "Alexandru Ioan Cuza" din satul Potigrafu a costat 8.409.785 de lei dintre care 7.855.785 de lei au fost alocați de Ministerul Dezvoltării, în timp ce restul de 554.072 lei au fost alocați din fondurile Primăriei Comunei Gorgota.

 

Felix Precup