24 de tineri din 10 țări europene ajung la Câmpina pe 19 Octombrie. Municipiul nostru va fi din nou gazda unui nou Proiect la Fundației Zamolexes.

Învățământ (Categoria articolului)

În perioada 19-26 octombrie Fundația Zamolxes din Câmpina va găzdui o mobilitate Erasmus+, care va reuni 24 de tineri din 10 țări: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Macedonia, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia și România. Proiectul ”HI AI - Use Tech, But Still Be a Human” își propune să promoveze utilizarea metodei STEAM și a inteligenței artificiale, punându-le în balanță cu creativitatea artististică și inteligența emoțională.

Proiectul se bazează pe concepte de educație non-formală, inclusiv jocuri de cunoaștere, activități de teambuilding, ateliere, seminarii, întâlniri, discuții, activități de integrare, prezentări și activități de învățare practică, toate fiind conectate la tema proiectului. În cele 8 zile de mobilitate, participanții vor învăța cum să țină pasul cu dezvoltarea tehnologică și cum să includă tehnologia și inteligența artificială în lucrul cu tinerii. Vor avea sesiuni intensive de lucru susținute de experti în domeniul STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică).

 

Felix Precup