Casa primarului Alin Moldoveanu

CIVIS DIXIT - Vox Câmpinean (Categoria articolului)

Între copacii din frumoasa pădure Măgura, de la Poiana Câmpina se ridică măreț un palat desprins parcă din basmele... pentru adulți. La prima vedere pare că ar fi Muzeul Hasdeu, dar unele detalii și locul în care Castelul se află, îți alungă acest gând din minte. Am încercat să aflăm și de la câmpineni dacă știu despre ce este vorba.

Imobilul respectiv, aflat pe strada Măgurii, din Poiana Câmpina, se întinde pe o suprafață de 518,38 mp, din care construită la sol 180 mp. Are două etaje, cel puțin 10 camere și 158 m de terase. Terenul pe care este construit are nu mai puțin de 2.850 mp, care la rândul lui este înconjurat de câteva sute de metri pătrați de pădure.

La o simplă privire te-ai putea gândi că este vreo pensiune izolată, sau un decor de film. În realitate însă, este o casă de locuit.

Casa aparține unei femei în vârstă de 75 ani, cu o pensie de puțin peste 1000 lei pe lună. Locuința a fost evaluată la 338.703,75 lei plus 28.000 lei împrejmuirea. Pensionara cu pricina se numește Sava Paraschiva și este mama nimeni altuia decât actualul primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu.

Castelul în care locuiește femeia și de facto Primarul Moldoveanu, a fost construit în perioada în care acesta era primar în Poiana Câmpina, el însuși fiind cel care a semnat autorizația de construcție.

Poate că legal, casa – palat în care locuiește în fapt primarul municipiului Câmpina, aflată în afara orașului pe care acesta îl administrează de aproape 4 ani, aparține mamei sale, dar este de notorietate faptul că Ioan Alin Moldoveanu face navetă de lux de la castelul din Poiana Câmpina, până la modestul sediu al Primăriei Câmpina, de pe bulevardul Culturii.

O investigație despre valoarea exactă a casei în care locuiește primarul Alin Moldoveanu sau a surselor din care provin banii cu care a fost construită, nu face obiectul acestui material și nici nu este de competența noastră să facem acest lucru, dar poate că un răspuns la întrebarea care circulă prin urbe de câteva luni UNDE AU DISPĂRUT 900.000 euro din Declarația de Avere a Primarului Alin Moldoveanu, începe să prindă contur în mintea oricărui câmpinean care în 2020 a mers la vot din bună credință și speranță...

 

M.A. Dumbravă