A început noul an școlar.

Învățământ (Categoria articolului)

Noul an școlar a început luni, 11 septembrie 2023, pentru aproape 3 milioane de elevi din România, iar școlile din toată țara s-au pregătit să îi primească cum au putut mai bine. Mai mult sau mai puțin surprinși de sfârșitul vacanței, elevi de toate vârstele au lasat în urmă vara și au pornit spre școală luni dimineață. Prima zi de școală este una cu adevarat plină de emoții pentru țoți ele, însă cu singuramță cei mai nerăbdători sunt bobocii claselor pregătitoare. Elevii din anii terminali, clasa a 8-a si a 12-a, intră și ei în acest an școlar cuprinși de semne de întrebare, dar pregătiți să dea tot ce au mai bun.

Anul școlar 2023-2024 rămâne organizat în 5 module, la fel ca și anul precedent, iar elevii vor avea parte de aceleași 5 vacanțe. Rămâne încă valabilă săptămâna "Școala Verde", altă noutate a anului trecut. Cursurile vor avea o durată de 36 de săptămâni, ultima zi de scoală fiind 21 iunie 2024. Implementarea testelor antidrog, împreună cu criteriile pentru burse, au fost și încă sunt două subiecte dezbătute cu mare interes în ceea ce privește acest an școlar. Nici profesorii nu sunt lipsiti de griji. Aceștia se tem ca nu vor avea salariile mărite, legea salarizării nefiind încă gata.

Se pare ca nici acest an școlar nu va fi ocolit de noi scandaluri și probleme, însă speranțele pe care elevii și le pun în dascăli și în sistem, ar trebui să fie motive suficiente pentru o mobilizare mai bună din parte autorităților.

 

Alexia Bordei