În loc de soare și vreme de "grătare", de 1 Mai va fi frig și va ploua torențial.

Actualitate (Categoria articolului)

Nu cu mult timp în urmă, câmpinenii care nu plecau spre litoral, erau obișnuiți să "ocupe" Dealul Muscel și să încingă gratarele cu mici și alte bunătăți.

În acest an nici câmpinenii care pleacă spre litoral nu se vor bucura de mare și soare, dar nici cei care vor dori să aprindă tradiționalul grătar pe Muscel nu vor fi lăsați de ploaie. Vor avea mai mult succes iubitorii sporturilor de iarnă, pe multe pârtii din țară fiind încă posibil schiatul. În Prahova sunt deschise în continuare mai multe pârtii de schi, lucru neobișnuit pentru final de Aprilie. În această perioadă mai sunt deschise și practicabile mai multe pârtii de pe Valea Prahovei: la Sinaia se mai poate schia pe 10 pârtii, în timp ce în Bușteni și Azuga, 4 pârtii îi așteaptă cu brațele deschise pe iubitorii sporturilor alpine.

ANM nu vine cu vești bune pentru cei care sperau că vor petrece minivacanța de 1 Mai la iarbă verde. În județul nostru urmează o săptămână friguroasă și ploioasă, cu maxime cuprinse între 11 și 18 grade pe timpul zilei și 3-6 grade Celsius pe timpul nopții. Sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în zonele joase de relief, în timp ce în zona montană, precipitațiile vor lua formă de lapoviță și ninsoare.