25' cu Deea State

25' (Categoria articolului)

Andreea State, sau Deea așa cum a ales să-și semneze cărțile, are un CV impresionant atât în lumea artistică cât și în domeniul Sociologiei

Deea State s-a născut în Comuna Cornu, în apropierea Municipiului Câmpina, tocmai de aceea păstrează o strânsă legătură cu viața culturală din orașul nostru. Încă din copilărie Deea State și-a dat seama că în viața vrea să urmeze calea artei. Invitata ediției de astăzi a Emisiunii 25' a studiat actoria la Universitatea Hyperion din București, apoi a urmat cursurile de Administrație Publică în cadrul Facultății de Administrație și Afaceri, alegând apoi să își obțină diploma de master și ulterior diploma de Doctorat în domeniul Sociologiei. De asemenea Deea State este autoare a patru cărți de proză și poezie, prin care încearcă să transmită cititorilor emoție prin intermediul cuvintelor.

În prezent, chiar dacă o bună perioadă de timp a fost plecată la București pentru a-și urma visele, a ales să se întoarcă la Cornu unde ocupă funcția de Referent Cultural, ocupându-se de promovarea și crearea condițiilor pentru buna desfășurare a cât mai multor evenimente culturale în comună. În paralel cu activitățile prestate în cadrul Primăriei Cornu, Deea State se ocupă și de activitatea editurii OrhiDeea, editură pe care a creat-o din dorința de a ajuta cât mai mulți scriitori români să își facă opera cunsoscută.

Cu un vast bagaj de cunoștințe și experiență, Deea State dorește ca pe viitor să îmbogățească semnificativ viața culturală din Comuna Cornu și să ajute cât mai mulți scriitori din România să se facă cunoscuți prin intermediul Editurii OrhiDeea.