În acest an câmpinenii vor scoate mai puțini bani din buzunare pentru brazii de Crăciun
Actualitate (Categoria articolului)
A sosit perioada aceea din an când toată lumea aleargă după un brad pentru Crăciun. Deși există și varianta brazilor artificiali, mulți oameni aleg unul natural, pentru a simți mirosul acela de lemn proaspăt tăiat, și aromele dulci pe care le emană coniferul. Acest miros de arbore natural, combinat cu aromele de vin fiert cu scorțișoară și portocală și mirosul cozonacului făcut în casă, au devenit sinonime cu sărbătoarea Crăciunului.
Ca în fiecare an brazii naturali au apărut în spatele Pieței Centrale din Câmpina, Piața Fibec și în parcarea de la Kaufland. Prețul variază în funcție de înălțimea și specia arborelui. Comercianții oferă spre vânzare o gamă variată: majoritatea sunt brazi românesți dar se mai găsesc și: brad argintiu, molid, molid argintiu, sau brad nordman. Arborii românești sunt cei mai căutați deoarece au cel mai mic preț.
Spre deosebire de anul trecut când prețul celui mai "pitic" brad pleca de la 100 de lei și putea ajunge și până la 250 de lei, în funcție de dimensiuni, anul acesta un brad costă între 80 și 200 de lei. Brazii mai scunzi de 100 cm sunt cei mai ieftini, în schimb dacă doriți un pom mai grandios de sărbători, discuția începe de la 160 de lei în sus.
Pentru cei care și-au rezervat un buget mai mic pentru decorarea locuinței, există și varianta de a achiziționa un brad de la unul din marile magazine de bricolaj și amenajări interioare din țară. Prețul acestora în magazine poate fi și cu 50% mai scăzut decât prin piețe. De exemplu un brad nordman de aproximativ 130-175 cm înălțime pleacă de la 57 de lei, iar prețul maxim ajunge la 115 lei pentru cei de peste 200 cm. De asemenea un brad argintiu (cel mai frumos și bogat) se poate achiziționa cu un buget cuprins între 75-150 lei. Multe dintre marile magazine asigură chiar și transport prin curier până la domiciliu, iar majoritatea brazilor sunt aduși din țările nordice (Norvegia, Suedia, Danemarca).