Sancțiuni în valoare de 54.000 lei aplicate de polițiștii prahoveni în doar 3 ore

Actualitate (Categoria articolului)

La data de 28 august a.c., în intervalul orar 09:00-12:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au acționat pe mai multe linii de muncă într-o acțiune cu forțe mărite care s-a desfășurat pe raza orașului Băicoi.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, Poliției municipiului Câmpina, precum și cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare Prahova au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, prevenirii și combaterii pricipalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu produse alimentare și nealimentare, pe drumurile publice din oraș și în Piața mixtă a orașului.

În acest context, cei aproximativ 30 de polițiști au legitimat peste 200 de persoane și au verificat 80 de societăți comerciale, controlând totodată și 120 de autovehicule.

În vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv polițiștii rutieri care au acționat pe mai multe străzi din oraș, au efectuat peste 70 de testări cu apartul etilotest, precum și 10 testări cu aparatul DrugTest.

În urma controalelor efectuate în trafic au fost depistați doi bărbați conducând sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care le-au fost reținute permisele de conducere.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, dintre care, reliefăm: 29 conform O.U.G 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 9 conform H.G. nr. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, 7 conform O.G. NR. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal. Totodată a fost confiscată și suma de 8.076 de lei.

 

Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 54.000 de lei.