25' cu Mugurel Dedu, antrenor-jucător CS Câmpina

25' (Categoria articolului)

Mugurel Alexandru Dedu este un cunoscut fotbalist român, născut în Municipiul Câmpina pe 1 Martie 1985. Acesta și-a început cariera la Poiana Câmpina, care la vremea respectivă, cunoscută sub numele FCM Câmpina, era una dintre cele mai puternice echipe de fotbal din Prahova.

Datorită talentului său, a fost rapid luat în vizor de echipe importante din țară, astfel că în anul 2005 a ajuns la Jiul Petroșani, unde a și debutat în prima Ligă a fotbalului românesc. Numărându-se printre puținii fotbaliști câmpineni care au atins acest nivel în istoria recentă, Mugurel Dedu și-a putut trece în "CV" nume importante din fotbalul românesc, precum Pandurii Tg.Jiu, CS Otopeni, CSMS Iași și Gloria Buzău. Cea mai bună perioadă a sa a fost petrecută însă la CS Afumați, unde a marcat 47 din cele 60 de goluri înscrise în diviziile superioare.

S-a alăturat Clubului Sportiv Câmpina mai întâi în calitate de antrenor principal, în perioada în care încă evolua pentru CS Afumați. Apoi, odată cu venirea unui alt fotbalist important al municipiului și fost coleg la CS Otopeni, Claudiu Dumitrescu, Mugurel Dedu a preluat postul de antrenor secund și jucător pentru CS Câmpina.

În sezonul 2021/2022 împreună cu antrenorul principal au condus echipa de seniori spre o promovare de pe locul secund al Superligii B, în Liga A Prahova, eșalonul superior al fotbalului județean.

În prezent Mugurel Dedu, este printre cei mai buni marcatori ai echipei de la care are ambiții mari. Își dorește promovarea în Liga a III a și practicarea unui joc care să atragă cât mai multă lume în tribunele stadioanelor câmpinene. De asememea are un rol important în viitorul sportiv al orașului, el antrenând și o secție de juniori din cadrul CS Câmpina. În ciuda vârstei înaintate din punct de vedere al practicării sportului, acesta nu se vede prea curând departe de terenul de fotbal, continuând să ajute la dezvoltarea Clubului Sportiv Câmpina prin pasiunea și determinarea de care a dat dovadă în întreaga sa carieră. În viața extra sportivă Mugurel Dedu este o persoană care prețuiește foarte mult familia încercând în timpul liber să petreacă cât mai mult timp cu aceasta. De asemenea speră ca cei doi copii ai lui, care deja practică și ei fotbalul să îi poată călca pe urme.

Vă invităm să urmăriți ediția de astăzi a emisiunii 25’, realizată cu Mugurel Dedu.