Două zile de coșmar pentru câmpineni... Traficul de pe DN1 deviat prin Câmpina

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

 

 

Mii de mașini tranzitează centrul municipiului Câmpina, după ce traficul rutier de pe DN1 a fost deviat pe mai multe rute ocolitare. CNAIR a început demolarea podului feroviar ce traversa Drumul Național și lega municipiul de Gara Câmpina

Luni noapte a început procesul de demolarea a podului, iar de la ora 00.00 a intrat în vigoare restricția rutieră.

Podul feroviar ce traversează aerian șoseaua națională nu mai este funcțional de peste 11 ani, iar acum va fi demolat. Conform informațiilor furnizate de autorități, muncitorii au nevoie de 2 zile pentru a pune la pământ această construcție, realizată în anii 70, care riscă să se dărâme în orice moment.

Traficul rutier a fost astfel deviat pe mai multe rute ocolitoare, una dintre ele, cea destinată autovehiculelor sub 3,5 tone, fiind centrul municipiului Câmpina.

Încă de la primele ore ale dimineții sute de mașini au tranzitat principalele artere ale municipiului nostru, fiind asistate de mai multe echipaje ale poliției rutiere.

Peste tot acest disconfort se mai adaugă și vremea, care este total potrivnică acestui demers. Dacă unii câmpineni s-ar fi gândit să meargă la muncă sau la treburile cotidiene pe jos în aceste zile, pentru a evita traficul, orice elan le-a fost ucis în fașă de lapovița și cele 3 grade Celsius întregistrate în termometre la primele ore ale dimineții...

Despre demolarea podului peste DN1 și după realizarea sensului giratoriu de la Florești au existat mai multe discuții care ar fi salvat cumva municipiului Câmpina de haosul produs de devierea circulației, ruta Florești – Poiana Câmpina fiind o alternativă mai decentă, pe acest traseu neexixtând semafoare, treceri de pietoni și sute de elevi care merg la ore.

Varianta necâștigătoare pentru noi a fost însă ruta prin centrul municipiului Câmpina și astfel timp de două zile traficul va fi principalul subiect de discuție din urbe.

 

M. A. Dumbravă