Lucrări finalizate la bazinul de înot din Comuna Cornu 

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Comuna Cornu dispune de acum de un bazin de înot didactic. Această investiție este considerată una majoră pentru comună, deoarece se așteaptă ca sute de oameni din tot județul să se poată bucura de facilitățile oferite de acest bazin. 

Bazinul de înot didactic de la Cornu este conceput ca un monovolum, cu o organizare inteligentă a spațiilor. Parterul dispune de spațiile anexă necesare pentru buna funcționare: vestiarele de schimb și spații tehnice, iar la etaj se află sala principală cu bazinul de înot. Un lucru foarte important de menționat este că toate scările sunt dotate cu sistem de transport al persoanelor cu dizabilități. 

Bazinul se bucură de cele mai moderne dotări, menite să asigure siguranță înotătorilor, dar și să păstreze o calitate superioară a apei. Cuva are dimensiunile de 25x12,5m cu o adâncime variabilă de la 1,20 la 1,80, cota de 1,80 fiind situată în zona de block-starturi. Bazinul este dotat cu sistem de preaplin și asigurare a luciului de apă pe laturile longitudinale și în capătul cu adâncime mică. Pe zona cu block-starturi s-a optat pentru un rebord pentru reținerea valurilor. Rebordul are partea superioară lățită, astfel încât să nu prezinte pericol de alunecare pentru înotătorii care se vor urca pe aceasta.

Sunt generate 5 culoare de 2.5 metri latime. 

Autoritățile locale din Comuna Cornu mai au doar de stabilit ultimele detalii despre modul de funcționare al bazinului, apoi acesta va fi deschis publicului larg.

Investiția a costat 9.576.933,95 de lei și a fost finanțată de Compania Națională de Investiții, prin Programul Național de Interes Public sau Social - Subprogramul bazine de înot. 

 

Felix Precup

 

 

Sursa Foto: FB Primăria Cornu