25' cu Ana Sorina Corneanu

25' (Categoria articolului)

“Arta s-a născut odată cu noi, din mulțimea civilizațiilor pe care le-am descoperit” – Andre Marlaux

 

Invitata de astăzi a emisiunii 25’ este Ana Sorina Corneanu, actriță și scriitoare născută la Câmpina, care a cochetat încă din copilărie cu arta, sub orice forma a putut.

În perioada adolescenței a ales să se axeze pe actorie, artă pe care a studiat-o la Școala de Televiziune - secția Editorial, unde a învățat tainele spectacolului și ale actoriei. A avut primul contact cu scena încă din timpul facultății, experimentând lucrul cu scena în cadrul Teatrului 74 din Tîrgu Mureș, urmând să debuteze oficial ca actriță în anul 2012 la Teatrul "Masca" din București.

Ca dramaturg a debutat chiar în pandemie, când una dintre creațiile sale "Hai să vorbim despre viața" a fost recunoscută cu un Premiu UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului.

A jucat în cariera sa atât pe scene din tară cât și pe scene internaționale, fiind nominalizată și câștigând mai multe premii pentru munca sa ca dramaturg, iar ca scriitoare a scris și lansat mai multe cărți atât pentru adulți cât și pentru copiii, abordând în general subiecte legate de psihologie.

Chiar dacă spectacolele o poartă de multe ori departe de casă, sufletul ei a rămas în Câmpina, oraș pe care îl iubește și la care se întoarce de fiecare dată când are ocazia.

Vă învităm să urmăriți în materialul video de mai sus interviul realizat cu Ana Sorina Corneanul, la emisiunea 25’.