Dacă nu ar fi fost jurist, Adinei Gârbăcică i-ar fi plăcut sa fie profesoară

25' (Categoria articolului)

În luna dedicată femeilor, la emisiunea 25 facem cunoștință cu o doamnă a politicii câmpinene. Astăzi, la 25 aflăm cine este Adina Gârbăcică.

 

Adina Gârbăcică, este consilier local, din partea USR, din anul 2020 și președinta Comisiei Administrație Publică Locală din cadrul Consiliului Municipal Câmpina

Adina Gârbăcică s-a născut la Câmpina, acum 55 de ani și după ce a urmat cursurile Liceului Nicolae Grigorescu, s-a angajat la Uzina Mecanică Câmpina (Sterom) ca desenator tehnic.

Nouă ani mai tâziu urmează Facultatea de Drept și Administrație Publică –specialitatea Drept, din cadrul Universității București si de aproape 25 ani este consilier juridic, ultimii de 10 ani activând în executarea silită.

Dacă nu ar fi fost jurist, Adinei Gârbăcică i-ar fi plăcut sa fie profesoară, pentru că iubește foarte mult copiii și oamenii în general. S-a implicat, alături de prieteni, în mai multe  actiuni de caritate, dar a preferat mereu să pastreze discreția cu privire la aceste lucruri.

A intrat în politică odată cu Campania ,,Fără penali în funcții publice,, și în USR pentru că era un partid nou, cu oameni care nu mai făcuseră politică. Și-a propus realizarea mai multor proiecte în folosul comunității, mai ales în folosul tinerilor, însă, din păcate, cele mai multe dintre ele nu au putut fi materializate.

“Abia când ajungi în Consilul Local întelegi că lucrurile nu se pot realiza atât de usor: lipsa de finanțare, lipsa de sprijin din partea executivului și alte probleme pe care le conștientizezi abia când te lovești de ele, sunt motivele pentru care nu am reușit să realizez tot ce mi-am propus în acest mandat” – Adina Gârbăcică

Conform Adinei Gârbăcică, în actualul Consiliu Local disputele se tranșează prin agresivitate verbală dusă la extrem și nicidecum prin prezentare de argumente.

Este motivul pentru care, de mai multe ori, și-ar fi dorit să renunțe la mandatul de consilier. Nefiind o persoană conflictuală, ci un om foarte echilibrat, aceste scandaluri au făcut-o de nenumărate ori să se întrebe ce caută acolo? Cu toate acestea a rezistat, pentru cei care i-au dat votul să le reprezinte interesele cât mai bine în Consilul Local

Pe parcusul acestui mandat Adina Gârbăcică fost printre puținii consileri care au fost consecvenți în poziția sa față de primar, nu a făcut compromisuri și a rezistat presiunilor care s-au făcut asupra sa.

Adina Gârbăcică este un politician puțin atipic și chiar dacă este dezamagită de actuala administrație, nu și-a pierdut optimismul cu privire la un viitorul mai bun al orașului pe care îl iubește.