Denia Cinei cele de taină din Miercurea Marea. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Credincioșii ortodocși din toată lumea au putut participa miercuri seară la slujba deniei. După cum au orânduit sfinții părinți, la Denia din Sfânta și Marea Zi de Miercuri se face pomenire de: cina cea de taină, spălarea picioarelor ucenicilor de către Iisus Hristos dar și de vânzarea lui Iuda.

Câmpinenii au putut participa, la fel ca în fiecare an, la această slujbă, apoi la predică au putut afla mai multe despre însemnătatea acestor fapte care s-au petrecut în Miercurea Mare. Cu puțin timp înainte de înfricoșătoarele patimi, Iisus a cinat împreună cu ucenicii Lui, la această cină, instituind Taina Sfintei Împărtășanii și tot la această cină, Mântuitorul a făcut un gest de mare smerenie, spălând picioarele ucenicilor aflați la masă cu El. “Iisus s-a smerit spălandu-le picioarele ucenicilor, chiar și pe cele ale lui Iuda, deși știa că urmează să îl vândă. Mântuitorul a făcut toate acestea ca să ne arate nouă, oamenilor, un exemplu de viață smerită. Așa trebuie să îi urmăm și noi, să ne respectăm și să ne iubim aproapele, indiferent de situație și să fim mereu iertători cu aproapele” s-a spus la predică.

În Joia Mare enoriașii din Câmpina sunt așteptați la Denia Celor 12 Evanghelii, o slujbă specială, deosebită în care se amintește de Patimile Mântuitoare prin citirea a 12 Evanghelii.



Felix Precup