Intervenție cu elicopter SMURD la Florești. Trei persoane și-au pierdut viața iar alte 3 sunt în stare gravă la spital.

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Vineri, 12 ianuarie, în jurul orei 11.30, pe Drumul Național 1, în afara localității Florești a avut loc un tragic accident de circulație, în care au fost implicate două autoturisme.

Din primele verificări, se pare că, un bărbat de 68 de ani, în timp ce conducea un autoturism ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de către un tânăr de 24 de ani.

La locul intervenției s-au deplasat echipaje de poliție, dar și două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și un echipaj SMURD.

În eveniment au fost implicate 6 persoane, 5 incarcerate și 1 proiectată în afara autoturismului, pe partea carosabilă. Aceasta din urmă era în stare de inconștiență la sosirea echipajelor.

În urma producerii acestui accident rutier a rezultat decesul a două femei de 63 și respectiv 71 de ani dar și vătămarea corporală a altor două femei de 42 și respectiv 68 de ani, pasagere în cele două autoturisme. Cei doi conducători auto au fost și ei grav răniți. 3 dintre victime au fost transportate cu ambulante SAJ către UPU Ploiesti, iar uneia i s-a acordat asistență medicală de către echipajul TIM și a fost preluată de către elicopterul SMURD, care a aterizat la fața locului. Din păcate, aceasta din urmă, conducătorul auto de 68 ani a decedat ulterior la spital.

Conducătorii auto nu au putut fi testați cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, urmând să le fie recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Traficul rutier a fost dirijat timp de mai multe zeci de minute de către polițiștii rutieri.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.