25' cu Aura Dobre, directorului Muzeului B.P. Hasdeu

25' (Categoria articolului)

Din luna Mai a anului 2023, Aura Dobre este noul director al Muzeului Memorial "Bogdan Petriceicu Hadeu", muzeu pe care îl consideră o comoară pentru cultura zonei. De când a preluat funcția de director al castelului muzeu, Aura Dobre a organizat deja mai multe evenimente culturale în incinta instituției, dar se ocupă și de paginile de social media ale acesteia, în încercarea de a apropia comunitatea locală de activitatea muzeului și a savantului B.P.Hadeu.

Originară din Breaza, Aura Dobre a învățat la Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" pentru ca apoi să studieze jurnalismul la Universitatea Athenaeum din București. A urmat mai multe cursuri de specializare în domeniu și a lucrat la mai multe instituții de presă importante din Prahova și din România, cel mai notabil fiind postul de realizator și producător de emisiuni TV la TVR, unde a s-a ocupat de emisiuni și documentare precum: "Ardelenii de la Auschwitz", "La un Pas de România", A doua emigrare, Povestea Vinde și multe altele.

Pentru viitor Aura Dobre vrea să lase o moștenire bogată Câmpinei și Muzeului Memorial B.P.Hadeu, organizând cât mai multe evenimente, promovând cât mai mult locul, onorând astfel moștenirea bogată pe care familia Hadeu a lasat-o Municipiului Câmpina.