Reîntoarcerea echipelor de la campionatele europene
Sport (Categoria articolului)
Echipa de fotbal a României s-a întors de la campionatul european din Germania cu mare tam-tam. Calificarea după mulţi ani de aşteptare şi locul 16 în ierarhia europeană a făcut să curgă şiroaie de comentarii.
De la campionatele europene de bridge, disputate săptămâna trecută la Herning în Danemarca, echipa feminină a României s-a întors cu un meritoriu loc 13. Şi ce ne priveşte pe noi? Din această echipă calificată în premieră la europene, face parte şi câmpineanca Simona Darie.
Pentru prima oară România s-a calificat la campionatele europene de bridge cu 4 echipe: open, feminin, mixt, seniori. Printre cele 6 jucătoare selectate de federaţia română de bridge ca să formeze echipa feminină s-a numărat şi Simona Darie, profesoară de informatică la CNNG-Câmpina, multiplă campioană naţională, laureată a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale.
Aşteptările de la echipele ce au plecat în Danemarca nu s-au lăsat neonorate, chiar dacă anul acesta nicio echipă nu s-a urcat pe podiumul de premiere. Echipa de mixt, cea mai bine cotată, a obţinut în final locul 4 care-i asigură participarea la campionatul mondial.
Comitetul Olimpic Român, foarte zgârcit în finanţarea olimpicilor noştri de la Paris, motivând susţinerea plenară doar a ramurilor sportive de la care se aşteaptă rezultate notabile, în avanpremieră a susţinut în totalitate costurile participării echipelor de bridge din ţara noastră care au luat parte la regalul european din Danemarca, ba, în plus a înzestrat toate echipele cu tricourile şi vestimentaţia pe care lotul olimpic le va purta în festivităţile şi competiţiile ce vor avea loc în curând la olimpiada din Paris.
Cu un tricou de olimpic în bagaj, cu amintiri de neuitat de la primul campionat european la care a participat reprezentând oficial România, Doamna Profesoară Simona Darie s-a reîntors la catedra de la Liceul Nicolae Grigorescu, într-o discreţie şi-ntr-un anonimat care-i sunt caracteristice, rămânând să-şi continue activitatea la catedră şi apoi la antrenamente, competiţii, creaţie, o viaţă dedicată elevilor şi nobilului sport al minţii.
Imaginile sunt preluate de pe site-ul Federaţiei Române de Bridge.