A mai trecut o lună și încă o ședință... ordinară.

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Alin Moldoveanu și consilierii care îl susțin nu renunță la Pasaj și vor face tot ce este necesar pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. Cel puțin asta reiese după cea mai recentă ședință a Consiliului Local Câmpina, în care s-a adus oficial la cunoștința membrilor Consiliului despre plângerea făcută de Asociațiile Câmpina Curată și Pentru Câmpina cu privire la neregulile și nelegalitățile de la momentul votului Pro PUZ cu Pasajul Subteran. Momentul deschiderii acestui subiect a generat, evident, discuții suplimentare, unii dintre consilieri simțindu-se cumva neglijați în ședința precedentă, când nu au avut posibilitatea să se exprime liber.

Astfel, consilierul Liviu Briciu a constatat ceea ce era evident de altfel, că discuțiile despre PUZ nu s-au termint. Arătându-se puțin intrigat de faptul că lucrurile nu s-au oprit după vot, a profitat de ocazia deschiderii microfonului acuzând o parte dintre colegii de Consiliu că ar sta în spatele demersului inițiat de cele două Asociații. Aparent, pentru unii consilieri pro pasaj nu era logic că cei care sunt împotriva pasajului nu se vor fi opri după vot, în condițiile în care că sunt aproape 7000 de cetățeni ai municipiului Câmpina care nu își doresc Pasajul primarului Alin Moldoveanu, iar dorința lor a fost ignorată de 10 dintre oamenii aleși să îi reprezinte.

Momentul hilar al ședinței a venit de la consilierul Florin Marcu, care dintr-un elan justițiar a luat cuvântul și a propus, ca la rândul lor, cei 10 consilieri Pro Pasaj și primarul să se organizeze cumva și să facă și ei o plângere împotriva celor două asociații, care în opinia dânsului „întârzie dezvoltarea municipiului”. Este cel puțin bizar cum un angajat al Conpet (firmă de stat cu tradiției) poate debita asemenea lucruri, dovedind clar că nu are nici măcar noțiuni juridice elementare când afirmă că se pot face plângeri penale împotriva unor asociații care au dreptul democratic să apeleze la instanță.

Livia Lupu a intervenit promp, nelăsând audienței posibilitatea să savureze gluma și a scos în evidență faptul că printr-un astfel de demers nu se poate constata decât că a început campania electorală, prin care consilierii care au votat pasajul, vor să îi denigreze pe cei care l-au votat.

Un alt moment incendiar, însă, s-a produs la momentul supunerii la vot a punctului 6 de pe ordinea de zi, care viza închirierea prin licitație publică a spațiului în care își desfășoară activitatea Clubul Live, în vederea încasării la bugetul local a sumei corecte de închiriere. Pentru toate spațiile deținute de autoritatea publică locală și închiriate, se percepe o taxă de 30 lei/mp, în timp ce consilierul Liviu Briciu, administratorul spațiului vizat plătește doar 6 lei/mp. La momentul votului, majoritatea consilierilor locali a făcut front comun și 7 au votat împotrivă, 7 pentru, iar 3 s-au abținut, astfel propunerea a căzut. Evident că au existat mai multe discuții, multe dintre ele avându-l în centrul atenției pe Andrei Duran, care din nou a explicat de ce nu este anormală acestă discrepanță. N-a fost chip de înțelegere...

Altfel, ședința a curs într-un ritm firesc trecându-se ușor prin aproape toate punctele de pe ordinea de zi, toți consilierii făcându-și corect datoria atunci când nu există interese.

De menționat din ședința de ieri ar mai fi intervențiile făcute de consilierul Valentin Crețu, care afirmat că o parte dintre sesizările împotriva pasajului sunt false, iar Aron Szabo a cerut Referendum pentru Pasaj.

Primarul Alin Moldoveanu a părăsit din nou sala de ședințe la punctul Diverse.

 

M. A. Dumbravă