UNDE au dispărut 900.000 euro din declarația de avere a primarului Alin Moldoveanu?

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

UNDE au dispărut 900.000 euro din declarația de avere a primarului Alin Moldoveanu?

 

Aceasta este întrebarea pe care liderul Câmpina Curată, Rudolf Leica o adresează primarulul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

 

Conform spuselor lui Rudolf Leica, în perioada 2012 – 2021 în declarațiile de avere ale lui Alin Moldoveanu, primar al comunei Poiana Câmpina și ulterior al municipiului Câmpina, există mai multe neconcordanțe cu privire la averea declarată de acesta.

În 2012, în calitate de Primar al localitații Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu a declarat că deține 6 terenuri dobândite prin cumpărare, integral sau în cotă parte. Aceleași 6 terenuri apar și în declarația de avere din 2013, însă în anul 2014 apare o neregularitate. Potrivit declarațiilor, el ar fi cedat o suprafață de 5 HA de teren forestier, iar ulterior apar două înstrăinări, respectiv un teren vândut în 2013 pentru suma de 774.342 euro și un teren vândut în 2014 pentru suma de 115.902 euro.

Rudolf Leica

Este surprinzător faptul că această sumă, de aproximativ 900.000 de euro pe care declară că a încasat-o, nu apare în nici un cont, fiind imposibil potrivit legii ca o astfel de vânzare să se realizeze prin transfer de numerar.

Analizând declarațiile de avere și de interese depuse de domnul Moldoveanu de la momentul candidaturii la funcția de primar al localității Poiana Câmpina și pe tot parcursul exercitării mandatelor de primar, inclusiv în Câmpina, se pot observa multiple neconcordanțe:

·       un teren dobândit prin donație în anul 2011 de la un membru al familiei, nedeclarat anterior, are o suprafață identică cu cea a altui teren dobândit prin cumpărare în 2005.

·       În declarația de avere din 2017, față de declarațiile anterioare, dispar 2 terenuri fără a exista nicio mențiune despre vânzări de bunuri în ultimele 12 luni.

·       În declarația din 2020, se menționează pentru prima dată un teren forestier cumpărat în anul 2007, în jud. Dâmbovița, deținut în cotă de ½ cu domnul, actual consilier local, Florin Marcu. Acest teren nu mai apare în declarațiile din 2020, fiind din nou declarat în 2021.

·       Același teren apare însă începând cu anul 2010 în declarațiile de avere ale celuilalt coproprietar, domnul consilier local Florin Marcu, ca fiind deținut împreună cu domnul Moldoveanu

Nici la capitolul autoturisme declarațiile domnului Moldoveanu nu sunt lipsite de probleme. Din declarații dispare la un moment dat un autoturism Opel Corsa, fără a fi menționate detalii cu privire la o presupusă vânzare. În declarațiile de avere din anii 2020-2021, sunt precizate achizițiile a două autoturisme, Porsche și Volvo.

Rudolf Leica

Domnul Primar Moldoveanu, fără a avea declarate sume de bani în conturi și fără a înstrăina niciun teren sau vreo construcție dintre cele declarate, în interval de 1 an a reușit, probabil din salariul de bugetar și dintr-o chirie pe care o încasează, să cumpere două autoturisme de lux relativ noi ca an de fabricație.  

În concluzie, declarațiile de avere ale domnului Primar al municipiului Câmpina, Ioan-Alin Moldoveanu, din perioada 2012-2021 conțin mai multe neconcordanțe, precum:

¨    bunuri care nu mai apar de la un anumit moment, fără a exista o compensație în bani

¨    modificări în timp ale detaliilor unor bunuri

¨    declararea unor bunuri la mai bine de 5 ani după ce au fost cumpărate și așa mai departe

Toate acestea trebuie să fie analizate și sancționate de către Agenția Națională de Integritate, potrivit legii.