Știrile campineanul.ro din săptămâna 8 – 14 aprilie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

Știrile campineanul.ro din săptămâna 8 – 14 aprilie

 

Miting împotriva abuzurilor primarului Moldoveanu

Peste 400 de angajați ai societăților Elsid Titu și Electrocarbon Slatina, au manifestat în cursul zilei de luni, 08 aprilie, în curtea societății de la Titu, timp de câteva ore împotriva primarului municipiului Câmpina și al abuzului de putere pe care acesta îl exercită asupra celor două societăți. Primarul Moldoveanu vrea să obțină de la cele două societăți, fără vreun temei legal, aproape 80.000.000 lei, chirie pentru niște terenuri de pe albiile râurilor Prahova și Doftana, date spre folosință cu titlul gratuit de către Primăria Câmpina, în urmă cu mai mulți ani, când chiar actualul primar, în calitate de consilier local la vreme respectivă, era președinte de ședință. Manifestanții au fost înarmați cu pancarte și au strigat mai multe lozinci împotriva primarului municipiului din Câmpina, pe care îl acuză că prin acest abuz le poate periclita activitatea și locurile de muncă.

 

Baronul Lamborghi la plimbare prin Ploiești

O machetă ce îl înfățișează pe Iulian Dumitrescu, președintele suspendat la CJ Prahova, acuzat de fapte de corupție a fost plimbată în cursul  zilei de marți pe străzile din Ploiești. Macheta a fost așezată pe o mașinuță Lamborghini teleghidată, și avea un mesaj afișat pe care scria: “Dumitrescu baronul PNL Lamborghini”. Prin organizarea acestui protest, organizatorii doresc să atragă atenția asupra luxului și opulenței cu care mai mulți lideri politici din Prahova se afișează în spațiul public. În plus, deși aflat sub control judiciar și acuzat de fapte corupție de DNA, Iulian Dumitrescu este susținut de primarii PNL din județ la alegerile locale din 9 Iunie pentru un nou mandat în fruntea CJ Prahova.

 

Dezastru pe Lacul Curiacul

În stilul caracteristic din ultimii 4 ani, Municipiului Câmpina continuă să ne “ofere” imagini ce lasă un gust amar de fiecare dată când trecem prin locuri care nu sunt neapărat centrale și deci nici accesibile mai multor câmpineni. De această dată imagini dezolante vin de apa Lacului Curiacul, care este împânzită de vegetație și gunoaie. Pe lângă faptul că parcul din jurul lacului arată execrabil, se pare că autoritățile locale nu se mai ocupă nici măcar de curățarea suprafeței apei. 

 

Incantație mozartiană la Câmpina

Vineri, aprilie 12, la orele prânzului, 200 de spectatori au umplut sala mare a Casei de Cultură "Geo Bogza" la ceas aniversar. Orchestra Societății Filarmonice din Câmpina a împlinit 20 de ani de la înființare. La pupitrul ei s-a aflat maestrul Răzvan Luculescu, dirijând Simfonia nr 40 KV 550, și acompaniandu-l pe maestrul Viniciu Moroianu în concertul nr 19 pentru pian și orchestră KV 545. Societatea Filarmonică împlinește și ea 30 de ani de existență.

 

Pastila de Sănătate

Somnul - Beneficii și Importanță

Somnul, o activitate pe care o facem în mod natural, dar a cărei importanță este adesea subestimată. De ce somnul este un element crucial pentru un stil de viață sănătos și echilibrat, aflăm la Pastila de Sănătate de la Irina Vișan

 

SPORT

Regal baschetbalistic la Câmpina

Weekendul acesta la Câmpina a avut loc Turneul 16 din Cadrul Campionatului Regional Argeș-Gorj-Dâmbovița-Prahova, ce s-a desfășurat în noua sală de sport de la Școala Gimnazială “B.P.Hașdeu. Peste 300 de copii și aproximativ 600 de părinți au fost prezenți în sală pe parcursul celor două zile de competiție. S-au jucat 13 meciuri, iar spectatorii s-au putut bucura de peste 20 de ore de baschet de calitate. CS Câmpina a disputat două meciuri în acest weekend. La categoria U16 masculin, CS Câmpina a învins ACS iSports cu scorul de 45-32, elevii Cristinei Potgiter nedezamăgind nici de această data, în timp ce la

U15 feminin, elevele lui Liviu Dochia au câștigat la o diferență de 35 de puncte partida cu CSS Târgoviște.

 

 

Viitorul Provița de Sus - FC Muscelul Câmpina: 1-4

Etapa 17 din Superliga B1 a propus un meci aparte, care din păcate a fost marcat de două accidentări deosebit de grave. Scorul a fost deschis încă din minutul 2’ de Ionuț Mititelu, iar în minutul 14’ Viitorul Provița de Sus a reușit să egaleze prin reușita Vlăduț Drăgan. Din păcate o serie de incidente nefericite au avut loc la acest meci. În prima repriză portarul gazdelor s-a ales cu o fractură, după ce un coechipier a căzut peste mâna acestuia, iar în repriza a doua Laurențiu Albu, atacantul echipei din Câmpina s-a lovit la cap în urma unei contre violente și și-a pierdut cunoștința. Din fericire atât medicul gazdelor, cât și jucătorii și medicul celor de la FC Muscelul, au avut o intervenție promptă, evitând astfel o tragedie. Jucătorul accidentat a fost preluat de către ambulanță, iar acum se află în afara oricărui pericol. 

Partida s-a terminat în cele din urmă cu scorul de 4-1 pentru FC Muscelul Câmpina, iar pentru oaspeți au mai marcat în repriza secundă: Claudiu Prună (45’), Ionuț Mititelu (80’) și Ștefan Floștoiu (87’).

 

Cupa Muscel, la ediția a X-a

Cupa Muscel, organizată la baza sportivă din Parcul Soceram, ajunge în anul 2024 la o ediție aniversară! Competiția, ce reunește atât elevii de gimnaziu cât și liceenii din Municipiul Câmpina, a ajuns la ediția cu numărul 10. Tinerii iubitori de sport se vor putea întrece la una dintre cele trei discipline propuse: cros, fotbal și baschet. Evenimentul este organizat de Asociația Câmpina Curată.