Dosare penale și materiale pirotehnice confiscate în Câmpina. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

Finalul de an se apropie cu pași repezi, iar conform tradiției, a început “cursa înarmării” pentru Revelion. Cu toții ne dorim să avem măcar o mică artificie pentru a marca momentul trecerii dintre ani, dar pentru a ne putea bucura în siguranță de spectacolul acestor distracții, trebuie să ne asigurăm că achiziționăm doar materiale pirotehnice legale, din locuri autorizate pentru comercializarea acestora. Artificiile și petardele ce se găsesc pe piața din România nu ar trebui să reprezinte un pericol pentru nimeni, mai ales dacă acestea ar fi folosite conform instrucțiunilor de pe etichete. Dar nu mereu se întâmplă astfel.

Pe data de 23 Decembrie polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități de verificare și control la societățile autorizate să comercializeze articole pirotehnice din municipiul Câmpina și orașele Comarnic și Sinaia. Aceștia au descoperit nereguli la două dintre punctele de vânzare din Câmpina, sancțiunile aplicate fiind deschiderea unui dosar penal și confiscarea mai multor materiale pirotehnice de consum din categoriile: F1 și F2. La unul din punctele de lucru din Câmpina, polițiștii au constatat faptul că administratorul societății, ar fi depozitat articole pirotehnice din categoriile F1 și F2 peste limita admisă pentru acel spațiu. În cauză, materialele pirotehnice care depășeau cantitatea autorizată au fost confiscate, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept. 

Tot în Câmpina, polițiștii au confiscat mai multe materiale pirotehnice destinate vânzării, după ce la un alt punct de lucru, acestea nu aveau etichete în limba română. 

Vă reamintim că în această perioadă, în România, persoanele fizice pot achiziționa materiale pirotehnice din categoriile: F1, F2, T1 și categoria P2. Pentru expunerea la cât mai puține riscuri, oamenii sunt sfătuiți să își procure artificiile și petardele pentru Revelion doar din locurile autorizate, destinate comercializării materialelor pirotehnice. De asemenea este recomandat să verificați dacă acestea prezintă o etichetă cu instrucțiuni de folosire în limba română. În Câmpina există 3 astfel de puncte, unul amplasat în fața pieței centrale și două amplasate în pasajul pietonal “La Ceas” care face legătura între Piața Centrală și Bulevardul Carol I.

 

Felix Precup