ROADPOL SAFETY DAYS

Actualitate (Categoria articolului)

În perioada 16-22 septembrie se desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days susținut de Comisia Europeană, ce are ca obiectiv reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din Europa, iar ziua de astăzi, 21 septembrie, sa devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere.

În consecință, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova acționează pe raza de competență în scopul atingerii acestor obiective, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor, abaterile săvârșite de către participanții la trafic care se deplasează pe două roți, precum și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, ieri, 21 septembrie a.c., în intervalul orar 14.00-16.00, peste 50 de polițiști rutieri au desfășurat activități în 10 artere importante ale municipiului Ploiești.

Au fost controlate peste 200 de autovehicule și au fost efectuate 70 de testări cu aparatul etilotest.

În aproximativ 2 ore, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.835 de lei.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere și 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Această acțiune face parte din activitățile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la importanța respectării legislației rutiere, pentru prevenirea accidentelor cu consecințe grave.

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, polițiștii rutieri recomandă participanților la trafic următoarele:

 

·       Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

·       Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

·       Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

·       Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

·       Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!